Gündem
  • 4.5.2016 10:38

Deniz Baykal'a kaset kumpası aydınlanıyor

Deniz Baykal ile bazı MHP’lilere yönelik kaset komplosunda, İstihbarat Daire’deki Paralel Yapı üyesi polisler, adreslere gizli kamera yerleştirdi, şantaj görüntüleri çekildi ve ardından da kameralar geri söküldü.

Paralel polislerden, üç aşamalı kaset kumpası

CHP Milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen bazı görüntüler ile 2011'de bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan kaset soruşturmasının 3 aşamada gerçekleştiği ortaya çıktı. Kaset komplosunda o dönem İstihbarat Dairesi'ne yerleşen FETÖ'cü polislerin görev aldığı belirlenirken, kasetlerin nasıl çekildiğine yönelik ip uçlarına ulaşıldı.

TV HOPARLÖRÜNE GİZLEDİLER
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Baykal ile MHP'li bazı vekilleri hedef alan kumpasta, "gizli tanık" olan çilingirin ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün kurduğu tezgâhı ortaya çıkardı.
 Buna göre kaset kumpaslarının kurulduğu dönemde İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda görev alan Gülenci polislerden oluşan 'kaset timi' ilk aşamada belirlenen adreslere kimsenin olmadığı saatlerde çilingir marifetiyle girip ses ve görüntü kaydı yapan gizli kamerayı yerleştirdi. Cihazın kamuflesi ve elektrik akımı için özellikle televizyon hoparlörleri seçildi.
 Gizli kameraların görüntü almasının ardından 'kaset timi' ikinci kez söz konusu adreslere girdi.
 Yine çilingir yardımıyla eve giren FETÖ polislerinin yerleştirdikleri gizli kamera ve kayıt cihazını sökerek aldıkları anlaşıldı. Yalnızca "Cüppeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye yönelik tezgâh için kurulan kayıt cihazının yerinden alınmadığı öğrenildi.

İŞ DÜNYASI DA HEDEF SEÇİLDİ
 Gazeteci Hrant Dink suikastı kapsamında tutuklu bulunan eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek'in görev yaptığı döneme denk gelen kaset komplosunun yalnızca siyasilerle sınırlı kalmadığı bilgisine de ulaşıldı. FETÖ'nün kaset timinin sistematik bir şekilde yol aldığı, örgütün finansman kaynağı olan "himmet"e destek amaçlı iş dünyasına yönelik de şantaj kasetleri oluşturduğu öğrenildi. Kaset soruşturması genişletilerek sürdürülürken, tespit edilen şüphelilere yönelik önümüzdeki günlerde operasyon yapılacağı öğrenildi.

YÜKSEL TEMEL-SABAH

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:07

İLGİLİ HABERLER