Gündem
  • 3.5.2016 12:29

Devlet Bahçeli'den Pelikan dosyası tepkisi

MHP lideri Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada bir yanda PKK, diğer yanda ise IŞİD’in Türkiye’yi ablukaya aldığını vurgulayarak, “Doğu ve Güneydoğu illerimizde asayiş ve güvenlik sıfırdır. Hiç kimsenin can güvenliği garanti değildir. Sınır ötesinden ateşlenen ve yer çekiminden dolayı düştüğü dalga geçer gibi söylenen roketlerin ne zaman can alacağı, bombaların ne zaman patlayacağı belirsizdir. Türkiye Ortadoğu’daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır. Siyasetten ekonomiye, sosyal ve kültürel hayattan ticaret, sanat ve spora kadar zarar görmemiş, zaaf geçirmemiş hiçbir alan hemen hemen kalmamıştır. Terörizm çok cepheden ülkemize yüklenmektedir. Maalesef iktidardaki dağınıklık ve koordinasyon eksiklikleri endişelerimizi daha da artırmaktadır. Terör Bursa’dan Manisa’ya, Giresun’dan Mardin’e, İstanbul’dan Kilis’e kadar girmedik, etki etmedik, provokasyon yapmadık yer ve bölge bırakmamıştır” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİNİN ESAS AMACI ÖNCE VATANINI VE MİLLETİNİ KORUMAKTIR, DİĞER GAYELER İKİNCİ PLANDA OLMALIDIR”
Sınır ötesi kaynaklı tehlikelerin fazlalaştığını kaydeden Bahçeli, “PKK ve IŞİD saldırılarını eş zamanlı düzenlemektedir. Bu olaylar karşısında Dışişleri Bakanı geçen haftaki bir demecinde şöyle demiştir; 'Bizim esas amacımız 98 km’lik Menbiç bölgesini IŞİD’ten temizlemektir.' Sayın Bakan sanıyorum düşünmeden konuşmuş, telaşının kurbanı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin esas amacı önce vatanını ve milletini korumaktır, diğer gayeler yalnızca ikinci planda olmalıdır. Madem iş bu noktaya gelmiştir, madem Menbiç’in IŞİD’ten temizliği yapılacaktır, o halde beklenen nedir, bu zaman kaybı niyedir? Afrin-Cerablus arasındaki bölgenin IŞİD’ten temizlendikten sonra PYD’ye teslim edilmeyeceğinin bir teminatı var mıdır? Dışişleri Bakanı, ABD ile Menbiç bölgesinin kapatılması konusunda anlaştıklarını, sınırlarımıza Mayıs ayı içinde 90 km menzilli topçu roket sistem bataryası konuşlandıracaklarını söylemektedir. Demek ki Türkiye, milli bekasının parametrelerini başka ülkelerin inisiyatifine terk etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Milli, üniter ve güçlü bir devlet sınırlarını hiç kimsenin himmet ve desteğine ihtiyaç duymadan koruyacak, siyasi tasarruf ve stratejilerini bizzat kendisi tayin edecektir. Türk milleti kendi söküğü varsa kendi dikecek, kendi göbek bağını kendi kesecek dirayet ve tecrübeye haizdir. Türkiye’nin sınır emniyetini temin edebilmek için ABD’ye el açılması, avuç ovuşturulması onur kırıcı, yürek yaralayıcıdır. Ve kabulü de mümkün değildir. AKP’li Dışişleri Bakanı, IŞİD’i bölgeden arındırmak için ılımlı muhalefete hem karadan hem de havadan destek verilmesinden bahsetmektedir. IŞİD’in roket ve füzelerine karşı yalnızca obüs toplarıyla karşılık verilip bir tek savaş uçağımızı dahi kaldıramazken, sözü edilen desteğin nasıl olacağı muammadır. Almanya’ya İncirlik’ten üs verilmesiyle ilgili haberler bize göre üzerinde durulması gereken bir başka mahsurlu ve pürüzlü konudur. Merkel’in Türkiye’ye niçin sık sık geldiği de böylece netleşmiştir. Almanya Başbakanın mülteci kamplarını ziyareti aslında gerçek niyetin örtülmesinden başka bir şey değildir. Görüldüğü kadarıyla Merkel, İncirlik’e yerleşebilmek için vize muafiyetiyle birlikte parasal imkanları havuç olarak kullanmaktadır. Üzüntümüz, AKP’nin bu oyuna gelmesi, bu tuzağa düşmesidir” şeklinde konuştu.

“ORTADOĞU’NUN ENERJİ KAYNAKLARINDA VE JEOPOLİTİK AVANTAJLARINDA KİMİN GÖZÜ VARSA TÜRKİYE ÜZERİNDE HESAP YAPMAKTADIR”
Ortadoğu’nun enerji kaynaklarında ve jeopolitik avantajlarında kimin gözü varsa Türkiye’nin üzerinde hesap yaptığına dikkat çeken Bahçeli, “24 Kasım 2015 tarihinde Rusya’yla içine girdiğimiz kriz, hemen yanı başımızdaki hadiselere müdahil olmamızı engellemektedir. IŞİD’e havadan bir tek sorti yapamayışımızın nedenleri de burada aranmalıdır. Hükümetin elinde sınır ötesi harekât için kapı gibi tezkere vardır. Vatanımıza kast eden hainlerin ve canilerin inlerinde, üredikleri bataklıklarında imha edilmesinin önünde hukuken mani bir hal de yoktur. Türkiye Cumhuriyeti meşru müdafaa konusunda hiçbir odak veya güçten izin ve icazet almayacak, aksini düşünenler de ancak havasını alacaklardır. Vakit geç olmadan, toprak bütünlüğümüze, tarihi hak ve çıkarlarımıza, insan varlığımıza düşmanlık yapan hangi pis örgüt varsa hepsinin cezası verilmeli, toptan yok edilmelidir. Türkiye kudretli bir devlettir; pısırıklıkla, korkaklıkla, başkalarının müsamahasına sığınarak bu aziz vatanı, bu büyük milleti geleceğe taşımak hayaldir. IŞİD neredeyse bulunup tepelenmeli, PKK nereden nemalanıp takviye alıyorsa oralar işaretlenip tümden kurutulmalıdır. Biz kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk polisinin her zaman yanında ve arkasındayız. Hükümet çekinmesin, terörizmle mücadelede milli ve ahlaki politikalar takip ettiği sürece Milliyetçi Hareket Partisi destekçisi, Türk milleti her zaman duacısıdır” ifadesini kullandı.  

AHMET UMUR ÖZTÜRK-DERYA YETİM

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER