Gündem
  • 22.4.2016 21:14

Diyanet İşleri'nden mezhepsizlik skandalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bilgi eksikliği nedeniyle büyük bir gafa imza atarak, "Ne Şii, ne Sünni'yiz; böyle bir dini tanımıyoruz, bizim tek dinimiz var o da İslam'dır." demişti.
Türk Milleti'nin tamamına yakının Hanefi birer sünni olduğunu görmeyen Erdoğan, adeta mezhepsizlğe davetiye çıkarmıştı.
Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerinden cesaretlenen Diyanet İşleri'ndeki MEZHEPSİZLER, bugünkü Cuma Hutbesinde fitne ateşini parlattılar.
Türkiye genelinde okunan Cuma Hutbesi'nden Ehli - Sünnet olmayı yani 4 hak mezhepten birisine bağlı olmayı fitnecilik gibi duyuran Diyanet, müslümanları ayaklandırdı.
Milletin ve ümmetin Hanefi Mezhebinden olmasına bile aldırmayan Diyanetin mezhepsizleri, 4 hak mezhebin hepsine birden saldırdı.
Bir adım daha ileri giden Diyanet; "Mezhepçilik fitnedir. Mezhebe, Meşrebe mensubiyeti İslam'a, Muhammed Mustafa'ya mensubiyetin önüne geçirmek müslümanlar için en büyük fitnedir" dedi.
Cuma cemaatinin tamamının yüzüne "Sizler hanefi mezhebi mensupları olarak fitnecisiniz" deme cüretini gösteren bu Ehli sünnet düşmanı Mezhepsizler, müslümanları kırmakla kalmadı adeta ayaklandı.

Bunun sorumluları derhal istifa etmelidir.

İŞTE O HUTBE

BU HUTBEYE SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ VE ÖFKE VAR..

DİYANETTEN HUTBEDE MEZHEPSİZLİK PROPAGANDASI... İmamlara Cuma namazı hutbesinde, mezhepçilik, cemaatçilik, ırkçılık yapanların bölücü olduğunu söyleten Diyanet İşleri Başkanlığı, ben ehl-i sünnet vel cemaat itikadında Hanefi mezhebinde bir müslümanım.
Yani ehl-i sünnetim. Yani sünniyim. Anlayacağınız peygamber efendimiz Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellemin yolundayım. O'nun sünneti üzere olmaya çalışan Kur'an-ı kerim azümüşşan ve peygamberimizin bildirdiklerine inanan müslümanım.
Şii, rafızi, vehhabi, alevi, mutezile ve diğer toplamda 72 fırkadan biri değilim. Devletimin ve milletimin yanındayım ve devletime hiç ihanet etmedim. Şimdi ben bölücü müyüm? Sayın Başkan Mehmet Görmez, sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaseti icabı müslüman ülkelerle işbirliğini sağlamak için attığı adımları ve kurduğu cümleleri siz hutbelere taşıyıp mezhepsizlik propagandası yaparak kime hizmet ettiğinizin farkında mısınız?
Açık açık yemediğiniz tek nane mezhepsizlikti, bunu da aşikâr hale getirdiniz.
Şimdi size bunu yapmayın demeyeceğim. Zira ibriğin içinde ne varsa dışına o sızar. Chp'nin kurduğu Diyanetin ne olduğunu biz biliyoruz. Dememiz odur ki; sayın cumhurbaşkanının siyaseten de olsa mezhepler konusuna girmesi yanlıştır. Sizin de bunu hutbelere taşımanız yanlıştır.
Biz ancak şunu söyleyebiliriz: Paralelcileri aştınız ve sizin dininiz size bizim dinimiz bize... Altını çize çize belirtiyorum:
Siz mezhepsizleri sevmiyoruz. Hanefi, Hanbeli, Şafii ve Maliki hak mezhebindeki sünni müslümanlar size uymayacaktır. Mezhepsiz olmayacaktır.
Bu millet içinde olduğunuz İngiliz tuzaklarına düşmeyecektir. Allah-ü tealâ sizi ıslah etsin. Etmeyecekse bu aziz şerefli milleti sizden kurtarsın. (Amin)

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:45

İLGİLİ HABERLER