Gündem
  • 26.9.2016 00:01

Diyanet Takvimine 'yaz saati' ayarı

Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 il müftülüğüne gönderilen genelgeyle, kış saati uygulamasının kaldırılması nedeniyle Diyanet Takvimindeki namaz saatlerine 30 Ekim'den itibaren bir saat eklenerek ezanların okunması istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülüklerden, kış saati uygulamasının kaldırılması nedeniyle, daha önceden hazırlanan Diyanet Takvimindeki namaz saatlerine 30 Ekim'den itibaren bir saat ekleyerek ezanların okunmasını istedi.

AA'nın haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ileri saat uygulaması genelgesi, 81 il müftülüğüne gönderildi.

Genelgede, Diyanet Takviminin ön yüzünde bulunan namaz vakitlerinin Bakanlar Kurulunun saatlerin geri alınması kararına göre yayına hazırlandığı ve basımının yapıldığı belirtilerek, Bakanlar Kurulunun yeni kararı uyarınca yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Bu durumda, 30 Ekim-31 Aralık arasındaki günlerde, takvimlerde yer alan namaz vakitlerine bir saat eklenerek ezanların okutulması gerektiği bildirildi.

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, yaz saati uygulamasının devam etmesi dolayısıyla vatandaşların da bu duruma dikkat ederek Diyanet Takvimindeki namaz saatlerine bir saat eklemeleri uyarısında bulundu.

Resmi Gazete'de 8 Eylül de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması olan "kış saati" uygulaması kaldırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2016 22:37

İLGİLİ HABERLER