Gündem
  • 26.12.2014 23:49

Dumanlı-Karaca kavgası gün yüzüne çıktı

Harekete yakın kaynaklar, Hidayet Karaca ile Ekrem Dumanlı arasındaki kavganın bu operasyon ile açığa çıktığını, Hidayet Karaca ile sürekli sorun yaşayan Ekrem Dumanlı’ nın Karaca’nın ön plana çıkmasından büyük rahatsızlık duyduğunu söylüyor.

14 Aralık Operasyonu kapsamında mahkemeye sevkedilen ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı paralel medya tarafından adeta bir demokrasi kahramanı gibi lanse edilerek sahipleniliyor. Son olarak Zaman Gazetesi'nin internet sitesinin 18 Aralık'ta İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde gerçekleştirilen sorgunun video görüntülerini internet sitesine koyarak Ekrem Dumanlı imajı üzerinden algı operasyonuna devam etmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Ancak dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı daha var. Çünkü Ekrem Dumanlı göklere çıkarılırken tutuklanarak cezaevine konulan Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca'ya ilişkin bu denli yaygara koparılmıyor. Peki neden?

KARACA İLE DUMANLI ARASINDA İKTİDAR KAVGASI

Nedeni basit aslında. Zira Gülen hareketine yakın kaynaklar eskiden beri Hidayet Karaca ile Ekrem Dumanlı arasındaki bir iktidar çekişmesinin varlığından söz ediyorlar. Gülen medyasının iplerini bütünüyle ele almak isteyen Ekrem Dumanlı'ya karşı ayak direten Hidayet Karaca'nın uzun bir zaman aralığından sonra ilk kez 14 Aralık Operasyonu'ndaki gözaltı sürecinde bir araya geldiği belirtiliyor. İkilinin birbiriyle olan çekişmesini ayyuka çıkaran olaylar zinciri ise Irmak TV ve Radyo Cihan'ın kuruluş aşamasına dayanıyor. Edinilen bilgilere göre Fethullah Gülen'in sohbetlerini ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak için kurulan Irmak TV ve Radyo Cihan'ın kurulmasına Hidayet Karaca zaten bu sohbetlerin kendi yayın gruplarında yayınlandığını gerekçe göstererek karşı çıkmış. Ancak bu kanalların Fethullah Gülen'in bu kanalların Zaman bünyesinde kurulmasına yeşil ışık yakması nedeniyle geri adım atmış Karaca. Dumanlı'nın bu yayın atağına karşılık olarak Hidayet Karaca boş durmayarak hamlesini bir kültür sanat kanalı olarak yayın yapan Mehtap TV ve Burç FM Radyosu'nun yayın politikasını alelacele değiştirerek yapmış.

NEDEN KARACA DEĞİL DE DUMANLI ÖN PLANDA?

Fethullah Gülen'in sohbetlerini Irmak TV ve Radyo Cihan ile aynı paraleldeki yayınlarla Mehtap TV ve Burç FM Radyosu'na taşıyan Hidayet Karaca bununla da yetinmeyip kendi yayın grubundaki nitelikli elemanların Zaman Yayın Grubu bünyesine katılımlarını da yasaklamış. Hatta öyle ki bırakın işini değiştirerek Irmak TV ve Radyo Cihan bünyesine geçmek isteyenleri, buradaki kişilerle buluşup görüşmeyi bile işten çıkarma gerekçesi saymış. Gülen hareketine yakın kaynaklar bu şekilde işten çıkarılan birçok muhabirin olduğunu dillendiriyorlar.

Şimdi bu bilgiler ışığında olaylara bakacak olursak neden Ekrem Dumanlı'nın bu kadar gündemde kaldığını ama buna karşılık tutuklanarak cezaevine konulan Hidayet Karaca'nın niye gölgede kaldığını daha iyi anlamak mümkün olacaktır. sabah.com.tr

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER