Gündem
  • 21.9.2014 15:21

Dünya MİT'i konuşuyor

Dünya medyası, IŞİD'in elindeki 49 rehineyi kurtaran MİT'e övgü yağdırmak zorunda kaldı. Rehine operasyonunun tüm detaylarıyla örnek olduğuna dikkat çekildi

Türk istihbaratı yine çok önemli bir başarıya imza atarken, Türkiye düşmanı bazı yabancı medya organları, bunu görmezden gelemedi. İşte dünya medyasının operasyonla ilgili yorumları:

BBC: IŞİD'in kaçırdığı rehineler serbest. Türk İstihbarat Teşkilatı MİT'in büyük başarısı ile rehineler kurtuldu. Operasyonun önemli detayları ise gizli tutuldu.
REUTERS: Kuzey Irak'ta alıkonan rehineler serbest. Türkiye'nin IŞİD'in bitirilmesine yönelik yapılan koalisyonda yer almamasının nedeninin, rehinelerinin can güvenliğinden emin olmak içindi. Türk istihbaratının operasyonuyla, rehineler kurtarıldı.
ASSOCİATED PRESS: 49 rehine serbest. Günlerdir gizli yürütülen çalışmalar başarılı operasyonla bitti. MİT, 49 rehineyi kurtardı. Türkler'in hepsi ülkesine ulaştı. Türkiye'de büyük sevinç yaşanıyor.
EL CEZİRE: Irak'ta kaçırılan Türk rehineler serbest. MİT, mükemmel bir operasyonla rehineleri IŞİD'den kurtardı.
DEUTSCHE WELLE: 101 gün sonra gelen özgürlük. Irak ve Suriye'de tüm dünyayı tedirgin eden varlığıyla dikkat çeken IŞİD'in elinde tuttuğu 49 Türk diplomatik rehine Türk istihbaratının yaptığı bir operasyonla kurtarıldı. Rehinelerin serbest kaldığını Bakü'de temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı.
EL PAİS: Türk istihbaratından büyük bir hamle daha. Daha önce de farklı ülke rehinelerini kurtaran MİT, bu defa dünya istihbarat teşkilatlarına örnek bir operasyon yaptı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:39

İLGİLİ HABERLER