Gündem
  • 28.9.2016 00:12

Dursun Özbek'ten Galatasaraylıları heyacanlandıran karar

Levent Nazifoğlu: "Dursun Özbek, benden Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak kadro kurmamı istedi"

Galatasaray yöneticisi Levent Nazifoğlu, başkan Dursun Özbek'in Ekim'deki kongreden sonra kendisinden Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak bir kadro kurmasını istediğini söyledi.

Nazifoğlu, GS TV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray'da transferin bitmeyeceğini ve sürprizlerin olabileceğini belirterek, "Belirlediğimiz yerler var. Şu an için açıklamak istemem. 'Vizyonsuz' falan diye yazıyorlar. Başkan, 'ekimdeki kongreden sonra Şampiyonlar Ligi finali için takım kurmaya başla.' dedi. Vizyon her zaman zirvedir." ifadelerini kullandı.

Levent Nazifoğlu, sakatlığı nedeniyle henüz oynamayan Serdar Aziz'in de Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci gibi başarılı olacağını ifade etti. Nazifoğlu, sarı-kırmızılı takımın kalecisi Fernando Muslera'nın antrenör Claudio Taffarel'in görevinden ayrılmasından dolayı mutsuzluk yaşadığını ancak tecrübeli sporcunun büyük bir profesyonel olduğunu ve sorun çıkaracak bir özelliği taşımadığını kaydetti.

"HAMİT ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEK İSTİYOR"
Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle çok eleştirilen Hamit Altıntop'un durumuna da değinen Nazifoğlu, şunları söyledi:

"Hamit ile devamlı konuşuyoruz. Hamit'in devre arasında gitme durumu oldu. Ben kalmasını rica ettim. Kabul etti ve kaldı. Çok önemli takımlarda oynamış bir oyuncu. O günlerine dönmek istiyor. Şu an için ne bizden ne ondan ayrılık talebi ya da düşüncesi yok. Bir problem oldu ama hoca ve oyuncular ile kendi aralarında hallettiler. Sevdiğimiz bir arkadaşımız. İnsanlara yaptıkları hatalarla bakmamak lazım."

Levent Nazifoğlu, Tolga Ciğerci'nin performansından da memnun olduklarını ve istatistiklerde bu kadar başarılı olmasını beklemediklerini dile getirdi.

Eren Derdiyok'un transferi için 4 milyon avro vermelerinden dolayı eleştirildiklerini hatırlatan Nazifoğlu, "İşe yaramaz bir adama mı verdik 4 milyon avro? Şimdi 10 milyon avro konuşuluyor. Bize bu rakamlarla hiç gelmesinler." ifadelerini kullandı.

Bu sezon başarılı performans gösteren oyuncular arasında yer alan Armindo Bruma konusunda Nazifoğlu, "Başta Riekerink olmak üzere Sneijder ve Selçuk onu çok destekledi. Takımın as oyuncusu oldu. Bruma öyle bir oyuncu ki bizi her seferinde yalancı çıkarıyor. Elmas gibi." değerlendirmesinde bulundu.

Takım kaptanı Selçuk İnan'daki düşüşe değinen Levent Nazifoğlu, "Yılların verdiği bir yorgunluk var. Biz onu eski Selçuk olarak bekliyoruz. Selçuk yıllardır dinlenemedi. Milli takıma çağrılmamak da etkiledi. Eski formunda değil fakat halen takımımızın en önemli oyuncusu. İlk seneki performansı çok iyi olunca şimdiki performansı yanında kötü kaldı. Yoksa performansı kötü değil." diye konuştu.

Nazifoğlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile eski futbolcuları Arda Turan arasında yaşanan polemiğe de üzüldüklerini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonundan bu konuda araya girmesini rica etti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.9.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER