Gündem
  • 1.7.2016 01:31

Düşürdüğümüz Rus uçağının pilotunun ailesine Kemer'de ev

Son dakika Düşürülen Rus uçağının pilotuna Kemer’den ev!

Antalya'nın Kemer Belediyesi, düşürülen Rus uçağının pilotunun ailesine ev verecek.Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, Rus pilotun ailesine ev verme isteklerini Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu’na iletti. Yanındakilerle birlikte Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko’yu konsoloslukta ziyaret eden Başkan Gül, kendisiyle bir süre basına kapalı görüştü.

Ardından başkonsolosla gazetecilerin karşısına çıkan Başkan Gül, getirdiği tablo ve Türk şekerini “İlişkilerimizin tatlı kalması için size Türk şekeri getirdim” diyerek Başkonsolos Tolstopyatenko’ya verdi. Tolstopyatenko, “Türk tatlıları her zaman lezzetlidir. Bir dahaki sefere ben Rus tatlıları ile sizi ziyarete geleceğim. Sayın başkan Rus vatandaşlarına iyi davranışlarınız için teşekkür ediyorum. Umarım bizim ilerideki ilişkilerimiz çok başarılı olacak” yanıtını verdi.

Ziyaretin ardından konsolosluk önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Mustafa Gül, “7 ay süren Türkiye- Rusya krizinin ardından ilişkilerin düzeleceği yönünde görüşlerin bildirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Kemer olarak bizim de çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Devletimiz bu kadar turizmcinin önünü açmışken, biz de otelciler olarak jest yapalım diye düşündük. Kemer’deki oteller ile sivil toplum örgütlerinin imzası ile ölen pilota Kemer’den ev verme kararı aldık. Bu tekliflerimiz kabul gördüğü takdirde hayatını kaybeden pilotun ailesini Kemer’de hemşerimiz olarak görmek bizleri mutlu edecektir” dedi.

Başkan Gül, bir gazetecinin Rusların Türkiye’ye ne zaman gelmeye başlayacakları yönündeki sorusuna, “Bazı seyahat acentelerinin ’15 Temmuz gibi uçuşlara başlayacağız’ dediğini biliyoruz” diye konuştu. DHA

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 01:37

İLGİLİ HABERLER