Gündem
  • 17.5.2004 01:05

ECEVİT'E YAZAR KASA FIRLATAN ADAM ERDOĞAN'A DUA EDİYOR!..

Anasol-M hükümeti döneminde ekonomik kriz sebebiyle işleri bozulunca Başbakanlık önünde yazar kasasını dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in önüne atarak eylem yapan esnaf Ahmet Çakmak, işlerinin yolunda gittiğini söyledi. Ecevit hükümetinin görevden ayrılmasının ardından emlak işine atıldığını ve Ankara Etimesgut’ta açtığı Şahit Emlak Bürosu’nda emlakçılık yaptığını anlatan Ahmet Çakmak, “Ekonominin iyileşmesi sayesinde tekrar bir işim oldu. Emlakçılık yapıyorum. Bütün borçlarımı ödedim ve düzlüğe çıktım. Kazancım da şükürler olsun çok iyi” dedi.
Ekonomik durumunun düzelmesinın ardından eşi ve çocukları ile tekrar biraya geldiğini ve aile saadetine tekrar kavuştuğunu belirten Ahmet Çakmak, “Gidişattan çok memnunum. Allah bu hükümette bulunanları iki cihanda bahtiyar eylesin. Başbakanımıza bol bol dua ediyorum. Allah başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. CHP, YÖK ve rektörlere tepki gösteren Çakmak, Türkiye’de işlerin yolunda olduğunu ve iyi gidişatın gerginlik çıkarılarak bozulmamasını istediğini ifade etti. Çakmak, “O günleri bir daha yaşamak istemiyorum” dedi.

ÖZKÖK’E CEVAP
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün kendisi hakkında kullandığı, “Ekonominin en canlı günlerinde bile işini yürütememiş, ‘iş yapma kabiliyeti’ olmayan bir insan” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Ahmet Çakmak, “Ekonomi iyileşince benim de işlerim düzeldi. Biz beceriklilerin hükümetinde becerikli beceriksizlerin hükümetinde de beceriksiz olduk” dedi. Çakmak, yazar kasa eyleminin ardından yaşadıklarını “Baykal ile 45 dakika” isimli bir kitapta topladığını ve başından geçenleri ve CHP lideri Baykal’ın kendisini nasıl kullandığını bu kitapta bütün ayrıntısı ile anlatacağını söyledi.

İLK ESNAF EYLEMİNİ O DÜZENLEDİ
Dalgalı kur sonrası dolar borcu yüzünden çalıştırdığı çiçekçi dükkanında zor duruma düşen ve 6 bin dolarlık borcunu ödeyemediği için Başbakanlık önünde eylem yapmaya karar veren Çakmak, 4 Nisan 2001 günü dönemin Başbakanı Ecevit, 11.35’te partisinin TBMM’deki Grup toplantısına katılmak üzere Başbakanlık’tan ayrılırken, elindeki yazar kasayı fırlatmış ve “Sayın Başbakanım al, ben bir esnafım” diye bağırmıştı.
Yazar kasa Ecevit’e ulaşmadan gürültülü bir şekilde yaya yoluna düşerek parçalanmıştı. 35 yaşındaki 2 çocuk babası Çakmak, borcunu ödeyemediğini, 9 aydır ev kirası veremediğini söylemiş, ‘’Aslında yazar kasayı fırlatmak istemedim. Ancak Başbakan merdivenlerden inerken kendimi tutamadım” demişti. Esnaf Ahmet Çakmak’ın bu eylemi sembol olmuş ve bu eylemin ardından Türkiye’nin dört bir yanında hükümeti hedef alan esnaf eylemleri patlak vermişti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER