Gündem
  • 26.6.2016 11:32

Eczacı katliamından büyük dram çıktı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eczanesi personeli Enver Türkmen’in öldürdüğü eczacı İlknur Yüce, dün sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşini genç yaşta kaybeden Yüce’nin, iki kızı Gülşen Sevgi (25) ve Ayça Nur’u (27) babasız büyüttüğü öğrenildi.

İlknur Yüce’nin kız kardeşi Yurdanur Yüce, cenaze sırasında gözyaşlarını tutamadı. Yüce, “9 Temmuz canım doğum günüydü. Ama ben önceden kutladım. Canım kardeşim kızların bana emanet” diyerek ağladı.


İki kızını babasız büyüttü

İki kızını babasız büyüttü


BABASIZ BÜYÜTTÜ

Yüce, dün Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Yüce’nin ailesi ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Arslan da katıldı. Annesinin tabutuna sarılan Ayça Yüce gözyaşlarına boğuldu. Yüce, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

İki kızını babasız büyüttü


 Yüce’nin, eşinin kansere yenik düşmesi sonucu kızları Gülşen Sevgi ile Ayça Nur’u babasız büyüttüğü öğrenildi. Gülşen Sevgi’nin taşeron olarak Cumhurbaşkanlığı’nda, Ayşe Nur’un ise özel bir kurumda çalıştığı belirtirildi. Türk Eczacılar Birliği’nin, İnciYüce için Kocatepe Camii’nde tören düzenlemek istediği, ancak ailenin sade bir tören talep ettiği için bundan vazgeçildiği belirtildi. İlknur Yüce’nin kız kardeşi Yurdanur Yüce, cenaze sırasında gözyaşlarını tutamadı. Yüce, “9 Temmuz canım doğum günüydü. Ama ben önceden kutladım. Canım kardeşim kızların bana emanet” diyerek ağladı.

İki kızını babasız büyüttü

ECZACILAR İSYAN ETTİ

Çalışma arkadaşları, Yüce’nin son günlerde düşünceli ve durgun olduğunu belirterek, “İnci her zaman etrafına neşe saçardı. Son günlerde morali bozuktu. Nedenini sorduğumuzda, ‘boşver’ diyordu. Cinayetin kasıtlı işlendiğini düşünüyoruz. İnci bunu hiç haketmedi; çalışkan, güler yüzlü bir arkadaşımızdı. Çocuklarına çok bağlıydı” dediler.

SERBEST BIRAKILIYOR

Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Arslan, “İhmali olan çok insan var. İnşallah gereken cezayı alacaklar. Esas üzerinde durulması gereken olay, yaklaşık 1,5 ay önce bu olayı yapan kişi hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulunuluyor, ama hiçbir şey yapılmıyor ve serbest bırakılıyor. Hastane yönetiminin, savcılığın suçlu olduğunu düşünüyoruz. Bunların takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı.

ALEYHTE İFADE VEREN ARKADAŞLARIMIZI KATLEDİYOR

Olayla ilgili de bilgi veren Arslan, “Eczanede 6 arkadaşımız bir arada çalışıyor. Olayın faili de eczanede yardımcı eleman olarak çalışıyor. Bir idari soruşturma geçiriyor. İdari soruşturmada sanırım bu fail hakkında aleyhte ifade veren arkadaşlarımızı katlediyor. Olay günü ikisini ayırıyor, geri kalan 4 arkadaşımıza silahlı saldırıda bulunuyor. Olay savcıya intikal ettiği için çok fazla da detay veremiyoruz” dedi.

ECZANE VİTRİNLERİ KARARTILDI

Türk Eczacılar Birliği, internet sayfasından “Yaşamını yitiren eczacı arkadaşlarımız için 27 Haziran Pazartesi akşamına kadar beyaz önlüklerimize siyah kurdela takıyıyoruz ve eczanelerin vitrinini karartıyoruz” mesajını yayımladı.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 11:40

İLGİLİ HABERLER