Gündem
  • 5.9.2015 15:19

Ekrem Dumanlı Asena'dan beter kıvırdı

Ekrem Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Ya adam gibi gidecek. Ya da gitmek zorunda kalacak” diyerek tehdit etmesi üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatılması üzerine paniğe kapılan Zaman gazetesi ve Ekrem Dumanlı insanları enayi yerine koyarcasına "Ben 12 Eylül darbesini kastettim" yalanına başvurdu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Paralel Yapı'nın amiral gemisi Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "tehdit" suçlarından soruşturma başlatması üzerine, Ekrem Dumanlı ve Zaman paniğe kapıldı.

Dumanlı FETÖ'nün kaçak finansörü Akın İpek'in sahibi olduğu Kanaltürk televizyonunda demokrasiyi ayaklar altına alarak 'terör' ve 'darbe' çağrısı yapmıştı. Dumanlı, 12 Eylül'le ilgili yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'yi kastederek, "Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır. Vicdanlar kaldırmayınca ne olacak? 'Ben sizin üstünüze bindim daha da inmem.' diyor. Böyle olur mu? Gider abicim gider" ifadeleriyle tehditlerde bulunmuştu.

DUMANLI İNSANLARI ENAYİ YERİNE KOYDU

Savcılık tarafından açılan soruşturma üzerine paniğe kapılan Zaman gazetesi Dumanlı'nın sözlerini çarpıtarak, "12 Eylül'ü eleştirdi. Yandaş medya hedef saptırdı" şeklinde haber yaparak, gerçekleri gizlemeye çalıştı.

Bayram değil seyran değil, Dumanlı canlı yayında neden, 12 Eylül askeri darbesinden bahsetsin. Mesele 12 Eylül'se Dumanlı neden Akın İpek'in şirketlerine yapılan baskını, o gün üzerinden anlatmayı tercih ediyor. Dumanlı'nın konuyu 12 Eylül'den alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a getirip, "Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır" şeklinde tehdit etmesine rağmen, Dumanlı ve Zaman gazetesi, milyonlarca insanı enayi yerine koyup suçu, hakaretleri gündeme getiren STAR, Akşam, Yeni Şafak ve Sabah gibi özgürlüklerden yana medyanın üzerine atmayı tercih etmesi, 'suçluların içinde bulunduğu telaş' olarak algılandı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:33

İLGİLİ HABERLER