Gündem
  • 21.6.2018 11:04

Elebaşı Cemil Bayık paketlendi iddiası

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Cemil Bayık’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT’in bir süredir bölgede yürüttüğü operasyonlar kapsamında ele geçirildiği öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa mitinginde kullandığı, “Toplantı halindeki lider takımını hallettik” ifadesiyle de bu yönde bir gelişmeyi ima etmiş olabileceği kaydediliyor.

HAVA OPERASYONUNUN ARDINDAN ALINDI!

Akit’in edindiği bilgilere göre, örgütün lider kadrosu İran’la da koordine halinde yürütülen çalışmalar kapsamında bir süredir kıskaç altında tutuluyordu. Her an ele geçirilmeleri beklenen hainlerin inlerine gerçekleştirilen hava operasyonlarının ardından, sahadaki timler başarılı bir operasyona imza atarak Cemil Bayık ve yanındaki bazı örgüt mensuplarını paketledi. Kaynak: Yeni Akit

APO’DAN SONRA EN ÖNEMLİ DARBE

2013 yılından itibaren örgütün 1 numarası olarak faaliyet gösteren Bayık’ın sağlık durumu ve operasyonun detaylarına ilişkin ayrıntılara ulaşılamazken, resmi açıklamanın önümüzdeki gün veya saatlerde yapılması bekleniyor. 1999’da elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından PKK’ya vurulan en önemli darbe niteliğindeki bu operasyonun ardından örgütün tamamen dağılması bekleniyor.

10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan; TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Sinat Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2018 15:27

İLGİLİ HABERLER