Gündem
  • 27.7.2017 00:07

Emine Erdoğan vaiz ve vaizeleri kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, vaiz ve vaizelere hitap ederken, "Gençleri, dinin adını kullanarak terör faaliyetlerine girişen din istismarcılarının tuzağından koruyacak sağlam kaleler sizlersiniz. Vatandaşlarımızın manevi duygularını sömürerek, devletimize, milletimize ihanet eden FETÖ'nün açtığı güven bunalımını yine sizler  onaracaksınız." dedi.

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nde, Diyanet İşleri  Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aile ve Dini Rehberlik Bürolarına bu yıl  atanan vaiz ve vaizeleri kabul etti.

Emine Erdoğan, çoğunluğu vaizelerden oluşan görevlilerin, Temmuz  ayında Ankara'da aldıkları hizmet içi eğitim programının son haftasında  gerçekleşen yemekli kabuldeki konuşmasına, toplumun manevi hayatına yönelik  hizmetleri için vaiz ve vaizelere teşekkür ederek başladı.

Vaiz ve vaizelerin, aile bağlarının güçlendirilmesi ve aile içi  sorunların çözümü noktasında verdikleri hizmetin önemine işaret eden Emine  Erdoğan, modern dünyada ailenin korunaklı bir sığınak olduğunu, güvenli aile  ortamının, güçlü ve sağlam karakterli bireylerin yetişmesine önemli katkılar  sağladığını vurguladı.

"FETÖ'nün açtığı güven bunalımını sizler onaracaksınız"

 Emine Erdoğan, katılımcılara, "Gençleri, dinin adını kullanarak terör  faaliyetlerine girişen din istismarcılarının tuzağından koruyacak sağlam kaleler  sizlersiniz. Vatandaşlarımızın manevi duygularını sömürerek, devletimize,  milletimize ihanet eden FETÖ'nün açtığı güven bunalımını yine sizler  onaracaksınız." şeklinde seslendi.

 Gelenekle dinin iç içe geçtiğini belirten Emine Erdoğan, dini  prensiplerin kültürel önyargılarla gölgelendiğine dikkati çekti.

 Emine Erdoğan, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapmak  gerektiğini, kadın ve erkeğin adil bir iş bölümü içinde, aile bütünlüğünü koruma  noktasında eşit sorumluluğa sahip olduğunu vurguladı. Emine Erdoğan, aileye  rağmen değil, aile için üretilen sosyal politikaların topluma bilinçli kanallar  vasıtasıyla taşınmasının önemine işaret etti.

 Program, fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 27.7.2017 00:00

İLGİLİ HABERLER