Gündem
  • 20.12.2012 10:19

Emniyet o iddialara cevap verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinin aydınlatılması, arama faaliyetlerinin yapılması, trafik hizmetlerinin yürütülmesi ve operasyonlarda kullanılması amaçlarıyla alınan fenerlerin, bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi 'toplumsal olaylarda göstericilere yönelik zor kullanma yetkisi kapsamında maddi güç unsuru olarak' kullanılmadığını açıkladı.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, “Emniyet Genel Müdürlüğünün özellikle toplumsal olaylarda kullanılmak üzere insan gözüne tutulduğunda geçici körlüğe neden olan el fenerleri almaya hazırlandığı” şeklindeki haberlere yer verildiğine dikkat çekilerek "Emniyet Teşkilatı, günün şartları ve modern polislik uygulamaları kapsamında ihtiyaç duyulan araç ve gereçleri satın almakta ve kullanmaktadır. El fenerleri de güvenlik hizmetlerinde kullanılan vazgeçilmez bir teçhizattır" denildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından el feneri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2012 yılında da çeşitli modellerde yaklaşık 27 bin adet el feneri alımı için ihale yapıldığı vurgulanarak şöyle denildi:
"Söz konusu fenerler, haberlerde iddia edildiği gibi 400 lümen ışık akışında olmayıp 100-200 lümen aralığındadır. Ayrıca, Özel Harekat birimlerinde taktik ve operasyonel faaliyetlerde kullanılmak üzere farklı model ve özelliklere sahip projektör fenerlerin alım ihalesi de yapılmıştır. Sonuç olarak, olay yerinin aydınlatılması, arama faaliyetlerinin yapılması, trafik hizmetlerinin yürütülmesi ve operasyonlarda kullanılması amaçlarıyla alınan fenerler, haberlerde ifade edildiği gibi toplumsal olaylarda göstericilere yönelik zor kullanma yetkisi kapsamında maddi güç unsuru olarak kullanılmamaktadır." 

 

İHA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:20

İLGİLİ HABERLER