Gündem
  • 2.12.2016 09:53

Erdal Tosun kızının böbreğini almak istememiş

Erdal Tosun, ailesinde böbrek yetmezliği hastalığı olduğu için kızının ileride anne olabilmesi ve sağlığının olumsuz etkilenmemesi için kızı Zeynep Kiraz’ın böbreğini almayı kabul etmemiş.

Erdal Tosun'a hüzünlü veda... Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Erdal Tosun’un cenazesi dün sabah Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alınarak Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)’ne götürüldü.  Cenazesi eski eşi İlknur Tosun, Olgun Şimşek ve arkadaşları tarafından alınan Erdal Tosun için dün ilk tören BKM’de tören düzenledi.

KIZININ BÖBREĞİNİ İSTEMEMİŞ
Erdal Tosun'la ilgili çok çarpıcı bir detay da ortaya çıktı. 2014'ten beri böbrek nakli bekleyen ve kaza günü de diyalize girmeye giden Tosun, hiçbir zaman canlı vericiden böbrek nakli olmaya yanaşmamış. Bu tercihi nedeniyle eski eşi İlknur tosun ve 19 yaşındaki kızı Zeynep Kiraz Tosun'un doku uyumu bile aranmadı. Habertürk'ün haberine göre ailesinde böbrek yetmezliği hastalığı olduğu için kızının ileride anne olabilmesi ve sağlığının olumsuz etkilenmemesi düşüncesiyle özellikle kızı Zeynep Kiraz’ın böbreğini almayı kabul etmedi. “Bir başkasının benim için bıçak altına yatmasını istemiyorum” diyerek adını kadavra donör bekleme listesine yazdıran sanatçı Erdal Tosun’un bir dönem doktorluğunu yapan nefrolog Aydın Türkmen, “Diyalizle yaşayan biriydi. Bunun en önemli nedeni de Türkiye’de hâlâ kadavra donör bağışlarının çok yetersiz olması” dedi.

İLKNUR TOSUN'DAN DUYGUSAL SÖZLER

Gösterimin ardından sanatçının eski eşi İlknur Tosun kürsüye çıkarak duygusal bir konuşma yaptı: “Evli olduğumuz dönemde aramızda geçen diyaloglar sonrasında bazen ‘Çok kötüsün’ derdim. O da bana dönerek ‘Ben hiçbir şeyin azı olamam’ diye yanıt verirdi. Sert gibi görünse de lokum gibi bir yüreği vardı. Yemeyi, içmeyi sever, sevdiği insanlara kol kanat gererdi. Sırf insanları değil, bitkileri ve hayvanları da gönülden severdi. Çok cömert ve zarif bir adamdı. Seni çok seviyorum Erdal.

Erdal Tosun kızının böbreğini istememiş

 

Erdal Tosun'un ölümüne yol açan sürücü tutuklandı

Erdal Tosun kızının böbreğini istememiş

Usta oyuncunun geçen yıl boşandığı eşi İlknur Tosun'u tören boyunca kızı Zeynep Kiraz teselli etti.

 

Güncellenme Tarihi : 2.12.2016 10:00

İLGİLİ HABERLER