Gündem
  • 25.6.2016 00:02

Erdoğan: "26 Aralık'ta Boğaz'ın altından geçişi de açacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki TÜMSİAD iftar programında açıklamalarda bulundu

YILLARCA HİZMET DİYEREK NASIL BİR ŞER ODAĞI KURDULAR

Türkiye'yi ekonomik olarak çökertmeyi hedefleyen projeler ardı ardına sahneye konurken bazılarının buna nasıl çanak tuttuğunu gördük. Yaşadığımız her olayda gerçek yüzleri gördük. Faşizan duyguların nasıl patladığını gördük. Yıllarca 'hizmet' diyerek aslında nasıl bir şer odağı kurduklarını bizzat yaşayarak gördük.

Paralel ihanet çetesinin başı çektiği bir darbe girşimiyle sonuç almak istediler. Bu girişim milletimizin sinesine çarptı. 7 Haziran sonrasında bölücü terör örgütünü yeniden sahneye koydular.

YIĞINAK YAPTIKLARI MAHALLERDE YOK OLUP GİTTİLER

Döktükleri onca kana rağmen bir netice alamadıkları gibi, yığınak yaptıkları mahallelerde yok olup gittiler. Yeni seneryolarla yeni tuzaklarla ülkmezi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar. Milletimizin bize verdiği destek, bu saldırılar karşısında kendi adına verdiği mücadeledir. Bu mücadelenin bir de bedeli var. En büyük bedeli şehitlerimi, gazilerimiz ve onaların aileleri veriyor. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

ŞİMDİ YARALARIMIZI SARMA ZAMANI

Bedel ödediğimiz bir diğer alan da ekonomi. Fakat şunu biliyorum ki bu üstesinden geleceğimiz bir şey değil. Ekonomik saldırıları yapanların hedefi bize diz çöktürmekti, başaramadılar. Şimdi sıkıntıya düşen sektörlerimizi destekleyerek yaralarımızı sarma zamanı. Temel ekonomik veriler ülkemizin yeniden yükselişe geçtiğini gösteriyor. Yaşadımığız tüm badireleri Yeni Türkiye'nin doğum sancıları olarak görüyorum.

26 ARALIK'TA BOĞAZIN ALTINDAN GEÇİŞİ DE AÇACAĞIZ

Bizim için asıl tehlike bu hadiselere kendimizi kaptırıp 2023 hedefimizden uzaklaşmak olacaktır. Türkiye elbette terör örgütleriyle mücadele edecek ama aynı zamanda Türkiye yeni projeleriyle ilgili hazırlıklarını kesintisiz devam edecek. 26 Aralık'ta Boğaz'ın altından geçişi de açacağız. Artık araçlarımızla da Boğaz'ın altından geçeceğiz.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 23:43

İLGİLİ HABERLER