Gündem
  • 16.10.2016 00:09

Erdoğan : 3-5 zibidiye bu ülkeyi böldürtmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, RTE Üniversitesi Akademik Yılı açılışında konuştu. Satırbaşları şöyle:

Akademik camiaya özellikle de RTE üniversitesine bu süreçten sonra büyük görev düşüyor.

Şahsım olarak Rize Üniversitesi’nin mücadelesine her türlü desteği verdim ve vermeye de devam edeceğim.

Türkiye’de yatırımı ve istihdamı devletten bekleyen şehir varsa o şehir kısır döngüden kurtulamamıştır. Azmin ve çalışmanı olduğu her yerde mesafeler hızla kat edilir.

Rize, eldeki imkanlarını kullanırsa bölgesinin ötesinde bir şehre dönüşebilir.

14 yılda fiziki anlamda pek çok şey yaptık. Ama yaptığı helikopterlerle uçaklarla bizi öldürmeye geldiler. Mesele kafa yapısının ve zihinleri halletmek. Asıl reformu kültürde yapmamız gerekiyor. Kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var. Onu hallettik mi, gerisi kolay.

Meselemiz vatan, millet gerisi teferruat, biz öyle bakıyoruz.

ASLINI İNKAR EDEN…

Bizim kültürümüzde aslını inkar eden haramzadedir.

Türkiye sadece Türkiye değildir.

Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız bambaşkadır. Bunu birbirinden ayırmamız lazım. Türkiye bölgede yaşanan çatışmada mazlumlara ve mağdurlara kucak açmış bir ülkedir.

Birileri bizi Suriye ve Irakl’la neden ilgileniyorsunuz diye soruyorlar ama kimse binlerce kilometre öteden gelenlere aynı soruyu sorma cesareti gösteremiyor.

Gaziantep’le Halep’i nasıl ayrı düşünebiliriz. Hatay’dan çıkın Fas’a kadar her yerde bizden izleri mutlaka görürsünüz. Bizim Irak’la da Suriye’yle de Bosna’yla da ilgilenmek hem görevimiz hem hakkımızdır.

3-5 PKK’LI ZİBİDİYE TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRMEYİZ

Üç beş PKK’lı zibidiye Türkiye’yi böldürtmeyiz. 3-5 DAEŞ’liye burayı böldürtmeyiz. Bunlar Müslüman değil. Bunlar pislik.Bir de PKK’nın atağı PYD. Bunlar atık. Birileri de bunlara sahip çıkıyor. Silah indiriyorlar. Kobani’nin güneyinde pistler inşaa ediyorlar. Bunu bizimle görüşmeleri gerekiyor terör örgütüyle değil. Bizimle NATO’da berabersin. NATO’da beraber olduğun Türkiye’yi bir kenara bırakacaksın terör örgütüyle beraber olacaksın.

Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ve üzerine gideceğiz.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 00:03

İLGİLİ HABERLER