Gündem
  • 20.9.2017 21:36

Erdoğan AB'ye resti çekti!.. Çok da meraklı değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'deki temasları çerçevesinde küresel iş forumunda konuştu. "Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar var." diyen Erdoğan, Putin ile Suriye konusunu ele alacaklarını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği konusuyla ilgili olarak da "Onlar bize kapıyı kapatsın biz kararı rahat veririz. Biz minderden kaçmayız." dedi. Barzani için, "Kendini yalnızlığa doğru itmiştir." diyen Erdoğan, "İsrail'den başka yanında kimse yok. Tüm dünya ülkeleri bu teze, bu anlayışa karşıdır. Temenni ederim ki ayın 25'ine kadar sayın Barzani ve ekibi bu yanlış karardan vazgeçerler." diye konuştu.

TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben diyorum ki karar merciinde olan onlar. Onlar, bize kapıyı kapatsın biz kararı rahat veririz. Çok da meraklı değiliz, bunu da söyleyeyim ama onlar istiyorlar ki Türkiye buradan kaçsın, yok, biz hiçbir zaman minderden kaçmadık. Minderden kaçan olmayız. Minderden kaçan onlar olsun. Kararlarını versinler, bizim kararımız kolay."

TUTUKLU GAZETECİLER

Hapiste dediklerinizin çoğu gazeteci değil, bunlar terörist. Bunların çoğu bombalamaya, hırsızlığa girmiş. 'Gazeteciyim' demekle gazeteci olunmuyor. Yargı makamı bunlarla ilgili kararı veriyor. Çıkması gerekenler varsa bunlar çıkar. Birçoğu ajanlık görevi yapıyorsa...

Sayın Trump'a hakaret edenler içeride değil diyorsunuz. Bana hertürlü hakaret yapanların siz sayısını biliyor musunuz? Ben her zaman sabretmişimdir. Bunlar teröre karışmışlardır. PKK terör örgütünün içindedirler birçoğu ve içindedirler. Birçoğu FETÖ terör örgütünün içindedir. Yargıya müdahale edemeyiz. Ben 16 Mayıs'ta buradaydım. 16 Mayıs'ta buraya geldiğim zaman yanımdaki korumalar, PKK'lı göstericiler , siz onlara aktivistler diyorsunuz, polisin onlara müdahale etmediğini gördük. Büyükelçilik rezidansında da yakın mesafeden eylem yapıyorlar ve polisin engellemediğini gördük. Benim korumaların duruma müdahil olmak zorunda kaldılar. Bakın çok ilginç... Onlardan kimseyi içeriye almadılar, benim korumalarım hakkında inceleme başlattılar. Bunlar hakkında soruşturma açıyorlar. Neredesin sen ABD yargısı? Sayın Trump ile bunu görüştük, "Takipteyim" dedi. Bu kararı veren savcının kimliğini gayet iyi biliyoruz. Bu alınan kararın ne denli yanlış olduğunu sayın Başkan'a söyledim. Temenni ederim ki bu yanlış düzelir.

 

 

Güncellenme Tarihi : 20.9.2017 21:50

İLGİLİ HABERLER