Gündem
  • 22.4.2018 00:04

Erdoğan : Amerika Rahip Brunson'u istiyorsa..

Cumhurbaşkanı Erdoğan hapisteki FETÖ'cü rahiple ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı..

AVUSTURYA’DAKİ ZAT: (Avusturya ve Hollanda’dan gelen miting yaptırmayız açıklamaları) Batı’nın takınacağı tavır, tüm dünyada demokrasiye olan başını gösterecektir. Yurtdışı hazırlığımız tamam. 10-11 bin kişilik bir salonda uluslararası kuruluşun toplantısında bulunacağım ve Türk vatandaşlarına sesleneceğim. Avrupa’yı orada toparlayacağız. Konuşmamızı yapacağız. Avusturya’daki zatın adımları kendisine ters dönecek adımlardır. Bunlar da bedelini ödeyecekler. Ülkemde dolaştığım iller var. Gideceğim iller olacak, gidemeyeceğim iller olacak. Verimlilik esasına göre değerlendireceğiz.

ALTINA ENDEKS İŞİ KOLAYLAŞTIRIR: (Yüksek kur ve yüksek faiz) Her şeyden önce bu kur meselesinden gidelim. Kur meselesinde ben yerli ve milli parayı önemsiyorum. Altına endeksli olarak yaparsak işimiz kolaylaşır ama olmadı diyelim. İran ile mi alışveriş; İran parası ile TL karşılıklı alışveriş yapılmalı. Faiz meselesine gelince faiz yükselirse enflasyon da yükselir. Gezi olaylarında enflasyon tavan yapmıştı, faiz çift haneliye çıktı. Faiz’i indirdiğimiz andan itibaren; başkanlıkla bu da gelecek; enflasyon da düşecektir.      

BATILILAR GİBİ DÜŞÜNMÜYORUM: Kur ve faiz ilişkisinde Batılılar gibi düşünmüyorum. Faiz düştükçe kuru da aşağı çeker. Cumhurbaşkanlığının kararname çıkarma yetkisi işi kolay kılacak.

BRUNSON’U İSTİYORSANIZ: FETÖ’ye ABD sahip çıkıyor, arkasında ABD var. Yasa var yargı kararı var. Kalkıp siz bizden İzmir’deki rahip Brunson istiyorsanız, yargı kararlar var. Bu kararları yok farz edeceksiniz ve gayrı kanuni talepte bulunacaksınız. FETÖ’yü deport et, neden etmiyorsun. Okullarına para ödüyorsunuz adeta terörü finanse ediyorsunuz. Bu nasıl stratejik ortaklık. Adım atacaksak siz de biz de üzerimize düşeni yapacağız.

MACRON’A DUYURULUR: Yurtiçi ve yurtdışında toplamda 16 bin 600 terörist etkisiz hale getirildi. Fırat Kalkanı’ndan 3060 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi. Sayın Macron’a duyurulur. DEAŞ’ı koruyan olarak gösteriyor. Kendisine anlattığım halde.

PAZARLIĞA GİRMEYİZ DEDİK: (Üçlü zirve) Macron gelmek istedi. ‘Putin ve Ruhani ile görüşeyim davet ederiz’ dedim. Görüştüm olumlu karşıladılar, Macron’a ilettim. ‘3+1 yaparız’ dedik. Bunlar Afrin’deki gelişmelerden dolayı; ‘Afrin’den çekilirseniz gelebilirim’ dedi. ‘Ben teklifte bulunmadım, talepte de bulunmadım, siz pazarlık ediyorsunuz, Afrin konusunda bizimle pazarlığa girmeyin’ dedik. Geçmişte alışmışlar; ‘biz büyüğüz.’ Sen büyüksen Türkiye senden küçük mü? Elise de teröristleri ağırlayacaksın. El bebek gül bebek temenni mi bekleyeceksin. Hepsini kendisine söyledim.

MASAYA OTURALIM: (Ege’deki bayrak gerilimi) Suların ısınmasını istemiyoruz. Bazı sıkıntılar olsa ada aşalım istiyoruz. Oturalım masaya bu işleri kenara koyalım. Şu kadar ölçü falan; bu deniz be hava be.. Uçak gemi gelsin geçsin. Fiili müdahale yoksa barışı neden gölgeliyoruz.

Güncellenme Tarihi : 22.4.2018 00:08

İLGİLİ HABERLER