Gündem
  • 15.12.2017 16:44

Erdoğan belediye operasyonlarını anlattı

“BAZI YANLIŞLARIMIZ OLMADI MI TABİ Kİ OLDU”

Eksiklerimiz yok mu tabi ki var. Hatta bazı yanlışlarımız olmadı mı tabi ki oldu ama İstanbul’a yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak abesle iştigaldir. Biz hepsinin farkındayız. İnşallah hepsini de telafi edeceğiz. Türkiye’nin sadece şu 4-5 yılda yaşadıkları herkes için ibret vesikasıdır. Meydanı sokakları kaoslara sürüklemek isteyenlere bırakmadık.

Meydanı bugün ABD’ye taşınmış olan sahte dosyalarla ülke yönetimini ele geçirmek isteyenlere bırakmadık. Meydanı çukurlar kazarak vatanı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Şimdi silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmeye çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz.

Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon avroluk kesintiye gitmiş. Ya senin bu kesintinden ne olur.

Yüzde 11,1 ile dünya birincisi olduk. Buna rağmen Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Üstelik buna ana hıyanet partisi de katılmış.

'DAHA ÇOK ŞEY GELECEK'

Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP seçmenini de gereken dersi vermesini bekliyorum. Şimdi tutturmuş bir Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Bunlarla iyi yatıp kalktı. Son bütçe müzakerelerinde sürekli bunu zikretti. Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzle şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var.

'MİLLETİMİZ BUNLARI AFFETMEYECEK'

ABD’ye dosya taşıyorlar. Kim için? ABD için. Kim için? FETÖ için. Ama milletimiz bunları affetmeyecek. Terör örgütüne değil de terör örgütüne yapılan operasyonları eleştirenleri milletimiz affetmeyecek. 2019 bu hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı yıl olacaktır. Türkiye’de NATO’da, ABD’de karşı karşıya kaldığı iki yüzlülükleri unutmayacaktır. Cumhuriyetin kurucusunu ve şahsımı tatbikatlarda hedef gösterenlerin yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın uygulayacağı kesintinin Türkiye için önemli olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy Metro Hattı açılış töreninde gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Avrupa'nın Türkiye'ye uyguladığı kesintiye de değinen Erdoğan, "Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon aeuroluk kesintiye gitmiş. Ya senin bu kesintinden ne olur?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satıbaşları;

"YENİ PROJELERLE BİN KİLOMETRE ÜZERİNE ÇIKACAK"

İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmış bulunuyoruz. Devam eden projelerle 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de 1000 kilometrenin üzerine çıkacak.

Asya'yı Avrupa'ya bağladık. Denizin altından tüneller ve oradan Haliç'e bağlantıyı kurduk, Haliç'in suyu da tertemiz oldu. Biz, bütün o Haliç'in çamurunu taa Alibeyköy'deki taş ocaklarına taşıdık. Orayı da temizledik. Adeta Ferhat ile Şirin gibi Şirin nerede? İşte millet. Biz de Ferhat olup dağları deldik. Tünellerin, metroların, metrobüslerin, neredeyse hiçbirinin olmadığı şehir düşünün.

"İSTANBUL'U AŞKLA SEVİYORUZ"

Her köşesinden çirkinlik abidesi yıkıntıların çıktığı şehir düşünün. Geçmişine sahip çıkılmayan bir şehir düşünün. Kadınlara, gençlere, sporculara, sanatçılara yönelik hiçbir faaliyeti olmayan bir şehir düşünün. İstanbul böyle bir yerdi Biz buradan bu hale getirdik. Eksiklerimiz var, bazı yanlışlar da yapıldı. Yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak olmaz. Hepsinin farkındayız ve telafi edeceğiz. İstanbul'u aşkla seviyoruz.

"İSTANBUL'U AŞKLA SEVİYORUZ"

Biz İstanbul'u aşkla seviyoruz. Hem de öyle bir aşkla seviyoruz ki bin yıl ömrümüz olsa her gününü hizmetle geçirecek kadar seviyoruz.

"MEYDANI VATANIMIZI BÖLMEYE ÇALIŞANLARA BIRAKMADIK"

Ülke olarak bu süreçte maruz kaldığımız saldırılar karşısında dimdik durarak, bölgemizin de geleceğin de yeni bir ufuk açtığımıza inanıyorum. Meydanı bugün Amerika'ya taşınmış olan sahte dosyalarla ülke ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Hiçbirinde başarılı olmayınca darbeyle, istikbalimize ve istiklalimize kast edenlere bırakmadık. Silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmeye çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz. Bu açılış dahi, ülkemizi ekonomi silahı ile köşeye sıkıştırmak isteyenlere verilmiş en güzel cevaptır.

Silahla, kumpasla başaramadıklarını ekonomiyle gerçekleştirmek isteyenlere meydanı bırakmıyoruz.

"MAN KAFA OLMAKTAN KAYNAKLANIYOR"

Ana Hıyanet Partisi yatıyor kalkıyor Man Adası diyor. Herhalde bu 'man kafa' olmaktan kaynaklanıyor.

"2019 YILI HESAPLAŞMA YILI OLACAK"

2019 hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı bir yıl olacaktır.

"TRUMP ORTADOĞU'NUN KUCAĞINA BOMBA ATTI"

Trump'ın Kudüs kararı Ortadoğu'nun kucağına atılmış bombadır. Biz uyuyan bir millet olmadığmızı göstermek zorundayız.

Güncellenme Tarihi : 15.12.2017 16:50

İLGİLİ HABERLER