Gündem
  • 18.2.2019 20:51

Erdoğan : Bir günde 735 teröristi yakaladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen Isparta mitinginde konuştu. Erdoğan konuşmasında, Suriye'deki PYD/YPD tehdidine değinerek "Daha birkaç sene önce teröristlerin cirit attığı bölgelerde bugün huzur var. Şimdi yeni bir hamlenin eşiğindeyiz. İnşallah güvenli bölgeler tesis edeceğiz. Operasyonla ilgili planlarımızı belirledik. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde Isparta'da yüzde 48 oy oranıyla birinci parti olduğunu anımsatan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nı da yüzde 61 oy oranıyla zirveye taşıyan Ispartalılara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rabbim yol arkadaşlığımızı, muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Şimdi sizlerden 31 Mart'ta yine tarihi bir zafer bekliyorum. 31 Mart akşamı Isparta'dan iradesine, demokrasiye, istiklal ve istikbaline sahip çıkmasını bekliyorum. 15 Temmuz Meydanı'nı dolduran siz kardeşlerime sesleniyor, öyle bir cevap verin ki mazlum kalplerine inşirah olsun. Öyle bir ses verin ki millet düşmanlarının yürekleri titresin. Öyle bir cevap verin ki Kandil'deki, Pensilvanya'daki terör baronlarının dizlerinin bağı çözülsün. Öyle bir haykırın ki milletin lokmasıyla oynayan fırsatçıların hesapları bozulsun."

'BURADA ELMALAR DEPOLARDA YIĞIN'

Elmaların depolarda yığın halinde olduğuna işaret eden Erdoğan, "Şimdi burada elmalar depolarda yığın. Şimdi arkadaşlar bana söyledi. Hani açtık ya tanzim satışlar... İnşallah bunları da uygun, ucuz fiyatla oralardan vatandaşlarımıza ulaştıralım diyorum. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanımı, Tarım ve Orman Bakanımı ve Ticaret Bakanımı arayacağım. Süratle İstanbul, Ankara ve bütün bu bölgelere elmaları gönderelim." diye konuştu.

Depoların boşaltılmasıyla fırsatçıların ve simsarların kaybedeceğinin altını çizen Erdoğan, "Kim kazanıyor? Millet. Derdimiz bu, benim milletimi evelallah kimse sömüremeyecek, sömürtmeyeceğiz. Zira zulümle abat olunmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılanlara yönelttiği "Isparta, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Isparta, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Isparta, Cumhur İttifakı'nı zirveye taşıyor muyuz? Isparta, tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz? Isparta, gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? 31 Mart'ta bir destan daha yazıyor muyuz?" sorulara, olumlu cevap aldı.

Konuşması sırasında, "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganına Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hep dik durduk, dikleşmedik. Sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğildik, bunun dışında asla" yanıtını verdi. 

"Gönülsüz namaz göğe ağmaz." sözünü hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gönülsüz yapılan ibadetin bile insana faydası olmaz. Her işin olduğu gibi ibadetin de siyasetin de temeli samimiyettir. Millete aşık olmadan, milleti sevmeden, milletin derdiyle dertlenip, sevincine ortak olmadan başarı yakalanamaz. Biz işte bunun için gönül siyaseti, gönül belediyeciliği diyoruz. Çünkü gönül rahmanın evidir, gönül beden ülkesinin başkentidir. Biz siyasete sadece seçim kazanmak için değil gönülleri ve kalpleri fethetmek için girdik. Zaferi sandıklardan önce insanımızın kalbinde kazanmayı hedefledik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday olduğumuzda önümüze çıkarılan onca engele rağmen sandıktan bu şekliyle başarıyı elde ettik. Adını ne koyduk? 'Erdemliler Hareketi' olarak yola koyulduğumuzda yine türlü saldırılara, türlü iftiralara maruz kaldık. Bütün bu iftiraların üstesinden de yine milletimiz muhabbeti, teveccühü, sizlerin desteği ve duası sayesinde bugünlere geldik."

"İNLERİNE GİRDİK, KAÇACAK DELİK ARIYORLAR"

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tüm terör örgütlerine tarihlerinin en ağır darbelerini vuruyoruz. Gabar, Cudi, Tendürek, Kandil'de biz varız ve inlerine girdik, kaçacak delik arıyorlar. İşte bak şimdi de 735 teröristi güvenlik güçlerimiz yakaladı, topladı ve şimdi bunlar hesaba çekiliyor."

Erdoğan, "Güney sınırımızı terörden arındıracak, mültecilerin dönebilecekleri güvenli bölgeler tesis edeceğiz, stratejilerimizi belirledik." dedi.

TANZİM SATIŞ MÜESSESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tanzim satış müessesini bir süre daha devam ettireceğiz. Her şey yolunda giderse bu yöntemi sona erdiririz, şayet fırsatçılar direnmeye devam ederse sistemi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2019 20:54

İLGİLİ HABERLER