Gündem
  • 20.1.2015 11:31

Erdoğan, Cizre'de oynanan oyunu deşifre etti

İşte o konuşmadan satır başları:

Bu toplantının düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz zengin doğal kaynaklara sahip değil. Diğer kaynaklarımız kullansak bile dışa bağımlılığımız sona ermeyecek. Bu nedenle Türkiye'yi kıskaca almak isteyenlerin enerji sektörüne yöneldiklerini görüyoruz. Gezi olayları sırasında ekonomiyi durdurma çağrıları en önemli ip uçlarımızdan biriydi. Türkiye'nin TANAP gibi enerji projelerinin kimleri neden rahatsız ettiğini çok iyi biliyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın. Türkiye ekonomide ve demokraside büyümeye ve gelişmeye devam edecek.Bizim 77 milyon insanımıza sözümüz var.

"ARTIK İNLERİNE GİRİLMİŞTİR"

Yeni Türkiye'de belirliyeci olan milletin iradesidir. Türkiye'nin siyasi krizlerle, bomba patlamarıyla, rayının değiştirildiği günler geride kaldı. Daha çok şeyler dökülecek. tekelerde daha çok gizli şeyler var. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz. Bugün de Cizre'de tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyoruz. Bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasından yine devletin başka görevlisi bunu yakalayabiliyor. Artık inlerine girilmiştir.Ülkemizi uluslararası alanda terörle özdeşleştirme çabaları aslında hangi sıkıntılardan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Türkiye'yi hedeflerinden alı koymak için hangi çevrelerin ittifak içinde olduklarının farkındayız. Kimlerin bunun ateşine odun taşıdığını da çok iyi görüyoruz.
"KASIM AYINDA TOPLANIYORUZ"
Unutmayın herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. O hesap bütün hesapların üzerindedir. ben hükümetimizin dirayetiyle bu sıkıntıları da aşacağımıza inanıyorum.Enerji dünyada en çok adaletsizlik yaşanan alanlardan biridir.Bu adaletsizliği önlemek için geri kalmış ülkelere öncelik vermesi gerekiyor. Kasım ayında Antalya'da toplanıyoruz ve enerji yoksunluğu içinde olan ülkelerin sorunlarını dünyaya duyurmak için hazırlıklar yapıyoruz.
"NÜKLEER ENERJİDE KARARLIYIZ"
Türkiye'nin yaşadığı muazzam gelişme ciddi bir enerji talebini de gündeme getirdi. O yüzden enerji yatırımlarımızı hızla arttırmamız gerekiyor. 2023 yılına kadar 120 milyar dolarlık enerji yatırımı yapmamız gerekiyor.Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için alternatif kaynakları harekte geçirdik. Kirletmeden tahrip etmeden elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendireceğiz.Türkiye kalkınma yolundan asla geri durmaz ve geri dönmez. Bu çerçevede nükleer enerjiyi ülkemize de kazandırma arzusu içindeyiz.
"AB ÖNÜMÜZE HANGİ FASILI KOYARSA KOYSUN..."
Enerji alt yapımızı 2023 hedeflerine uygun şekilde yapılandırmalıyız. AB fasıllarında tıkanan fasıllardan birinin de enerji olmasını manidar buluyorum. Neresi tıkalı? cevap yok. Tıpkı diğer konularda cevap veremedikleri gibi. Avrupa Birliği meselesinde hangi fasıl için olursa olsun Birlik bizim önümüze hangi fasılı koyarsa biz onu 3 ay içinde çözeriz.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER