Gündem
  • 20.2.2018 12:27

Erdoğan'dan AK Parti grup toplantısında Afrin mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında, Afrin'de önümüzdeki günlerde şehir kuşatmasına geçileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partigrup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda, 32'nci güne girilirken Erdoğan, Afrin'de şehir kuşatmasına geçileceğini şu sözlerle bildirdi: "Adım attığımız her yerin bundan sonra güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Aynı şekilde sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

TBMM Grup Toplantısı'nın partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Bugün, 32. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan tüm güvenlik güçlerimize rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum.

Şu ana kadar 1715 teröristi etkisiz hale getirdiğimiz bu operasyonda 32 de şehidimiz var. Biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için gitmedik. Biz orayı halen ülkemizde yaşayan yüz binlerce bölge halkı için güvenli ve yaşanılabilir bölge olabilmesi için, bu hale getirmek için girmiş bulunuyoruz.

"AFRİN ŞEHİR MERKEZİNİN KUŞATMASINA GEÇİLECEK"

Adım attığımız her yerin bundan sonra güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Aynı şekilde sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir.

(Afrin sloganları üzerine) Gerekirse hep birlikte gideceğiz. Türkiye'nin ve Türk milletinin kırmızı çizgiyi yok sayanlara gerekiyorsa alınlarının ortasına bu çizgiyi nakşederek varolduğumuzu göstermek boynumuzun borcudur.

"OSMANLI TOKADININ NE OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORLARSA AFRİN'E GELSİNLER"

Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyormuş. Bu soruyu soranlar bizim tarihçilere itibar etmezlerse Batılı tarihçilerin Osmanlı tarihi ile ilgili kitaplarını okusunlar. Çanakkale'de, Kutul Amare'de savaşmış dedelerinden varsa onlara sorsunlar Osmanlı tokadının ne olduğunu, daha da merak ediyorlarsa buyursun Afrin'e gelsinler. Bu tokadın hakedenden başka kimseye atılmadığını da sorup soruşturup öğrensinler.

Gerek Anadolu Ajansımız, gerek BYEGM, bu yayınları ortaya çıkararak iftiracıları hakikatlerle terbiye ediyorlar. Tüm vatandaşlarımızdan, tüm dostlarımızdan ülkemize yönelik iftiraları tespit edip doğruları ortaya koyarak etkisiz hale getirmelerini bekliyoruz. Yıllarca Suriye'deki terör örgütlerinden ülkemize yönelik tehditlerin koalisyon gücü ile önlenmesini bekledik. Baktık ki tehditler artıyor, sınırları aşıp topraklarımızın içinde zarar veriyor. Artık harekete geçmekten çare görmedik.

Güncellenme Tarihi : 20.2.2018 12:33

İLGİLİ HABERLER