Gündem
  • 13.10.2016 01:23

Erdoğan'dan Amerika'ya Fethullah Gülen resti

ABD’ye ‘hassas’ uyarı: Sinsi planın farkındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle stratejik müttefiklik olmaz. Bundan sonra biz de istediklerini vermeyeceğiz. Bu şekilde devam ederse seslendireceğimiz hassas şeyler olacaktır” mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hakim ve Savcı Adayları Kura töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

- İLK DEĞİL: 15 Temmuz darbe girişimi FETÖ’nün ilk darbe teşebbüsü değil. İlk hamlesini 17-25 Aralık’ta yargı ve emniyet teşkilatı içerisindeki elemanları aracılığıyla yaptı. Ancak başarısızlığa uğrattık.

- FARKLI OLURDU: Eğer Türkiye, 15 Temmuz gecesinin ardından kaos yaşamamışsa bunu, 17-25 Aralık darbe girişiminin önüne de geçilmesine borçluyuz. Şayet 17-25 Aralık girişiminin ardından yargıda ve emniyet teşkilatında gerekli operasyonları yapmamış olsaydık, 15 Temmuz’un rengi çok daha farklı olabilirdi. Türkiye ikinci bir Kurtuluş Savaşı olarak gördüğümüz bu mücadeleden galip çıktı.

- 3456 HAKİM-SAVCI ATILDI: Örgütle iltisaklı, 3 bin 456 hakim, savcı ile yüksek yargı organı üyesi meslekten çıkarılmıştır. Ancak yapılan inceleme neticesinde haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu anlaşılan 198 hakim, savcı da görevlerine iade edilmiştir.

- MAĞDUR FİLAN YOK: (Kamudaki FETÖ soruşturmaları) Zaman zaman “Efendim, mağdurlar var” deniliyor. Kardeşlerim, kusura bakmayın mağdur falan yok. Niye yok? Bütün mesele yargı, kolluk kuvvetleriyle birlikte burada samimi davrandığı sürece burada mağdur yoktur. Ama samimi davranmıyorsa ilgili mercilere müracaatla nasıl hakları iade ediliyorsa onların da hakları kendilerine iade edilir.

- ABD’YE ELEŞTİRİ: Sen kalkacaksın ta Amerika’dan senin savcıların FETÖ vasıtasıyla Türkiye’ye getirilip burada yedirilecek, giydirilecek sonra Amerika’ya tekrar dönecek, ondan sonra da bir Türkiye vatandaşını içeri girerken pat tutuklayıp alacaksın. 6 aydır orada hapiste tutacaksın, yargılayamayacaksın. ‘Onu niye hesaba çekmiyorsunuz’ diye sorduğumuzda, o zaman da diyeceksin ki, ‘Burada bağımsız yargı var, tarafsız yargı var’. Kusura bakma bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var. 

- SİNSİ OYUN: FETÖ, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki imkanlarıyla, işte bu süreci Türkiye aleyhine şekillendirme amacıyla kullanılan bir araç haline gelmiştir. Ne yaptılar? Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır.

 - TERÖRLE İŞ TUTANLAR: Bizim için Suriye ve Irak kaynaklı terör tehdidi, hayati bir öneme sahiptir. Bir tarafta kar-zarar hesabı, diğer tarafta hayat-memat meselesi vardır, bunu iyi görmemiz lazım. Türkiye’nin bölge ile ilişkisini, kendi çıkar hesaplarıyla karıştıranlara mesajım şudur; Terör örgütleriyle iş tutmak, ateşle oynamak gibidir. Bu ateş bizi teğet geçer ama korkarım ki onunla oynayanları cayır cayır yakar.

Koridora izin yok

Koalisyon güçleri olarak biz, 10 bin DEAŞ’lıyı halledemiyoruz, bunun için PYD’ye YPG’ye diyoruz ki ‘Gel, siz de terörist olsanız da bize yardımcı olun, şu DEAŞ’ı temizleyelim.’ Teröristin iyisi kötüsü olur mu? Kusura bakmayın, biz güneyimizde, Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmaya Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz.

DEAŞ ve PYD’ye silah

ABD Suriye’nin kuzeyinde PYD’ye YPG’ye silah veriyor. Yanlış yapıyorsunuz Kobani’ye silahı indirmeyin dediğimde 3 saat sonra Kobani’ye silah indirildi. Yarısı PYD’ye yarıdı DEAŞ’a gitti.

S&P’ye yanıt verdi

S&P çıkıyor ‘Türkiye yatırım yapılamaz ülke.’ Siyasi, ideolojik bir açıklama. Türkiye’yi gelip gezenler Türkiye’de neyin yapılacağını çok iyi biliyor. Ey S&P, sen Türkiye’nin nerede olduğunu  biliyor musun?

ABD’YE İADE RESTİ

(Gülen’in iadesi) Bakın 17 yıl oldu, bu kişi orada duruyor. 85 koli dosya gitti hala dosyalar gönderiliyor. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz, ama onlar böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş, yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün ola harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz, sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle.  Bunu İngiltere yapıyor da sen niye yapmıyorsun? Sen de yap. İngiltere’den istediğimiz bazı kişiler olmuştur ki vermiştir, başka ülkelerden  istedik vermiştir. Karşılıklı suçluların iadesi anlaşması olan bir ülkedir Amerika bizimle. Öyleyse gereğini yapması lazım ama yapmamıştır.

CLİNTON SİYASİ ACEMİ

(ABD Başkan adayı Hillary Clinton’ın “PYD, YPG’yi desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasını değerlendirdi) Çok talihsiz bir açıklama. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Doğrusu ben bunu bir siyasi acemilik olarak görüyorum. Bunun yapılmaması gerekiyor.  Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz?

Güncellenme Tarihi : 13.10.2016 01:36

İLGİLİ HABERLER