Gündem
  • 13.2.2018 14:12

Erdoğan'dan Başbuğ'a çok sert Afrin yanıtı

Erdoğan'dan Başbuğ'a Afrin yanıtı: Siyasete alet edenler beraber hareket ettikleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İlker Başbuğ'un, 'Afrin siyasete alet edilmesin' açıklaması) Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun" ifadelerine yer verdi

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ'un Afrin Harekatı'na ilişkin sözleriyle ilgili olarak, "Siyasete alet edenler beraber hareket ettikleri" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Musa Özalkan'a yönelik haciz işlemleriyle ilgili de açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İlker Başbuğ'un sözleri ile ilgili olarak, "Afrin'i siyasete alet edenler beraber hareket ettikleri" dedi.

Bahçeli'den İlker Başbuğ'a yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Afrin harekâtı siyasete konu edilmemeli' diyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a yanıt verdi. Bahçeli, "Sayın İlker Başbuğ'a sormak lazımdır. Afrin'i siyasete malzeme edenler kimdir ya da kimlerdir? İşbirlikçi emellere laf etmeyenler neden gocunmuşlardır? Maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim?" dedi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın FETÖ çatı davasına tanık olarak çağrılmasına tepki gösteren Bahçeli, "Bize göre TSK'nın başında halihazırda değerli bir komutan vardır ve fiilen de olsa ikincisine gerek yoktur. Genelkurmay Başkanı'nı çatı davasının görüldüğü mahkemeye tanık olarak çağırmak düşüncesizce bir karardır" diye konuştu.

KARDAK AÇIKLAMASI

Erdoğan, Kardak'ta yaşanan krizle ilgili olarak, dün bir sıkıntı olduğunu ancak sıkıntı yaşanmadığını açıkladı. Yunan basınında yer alan haberlerde dün gece Kardak yakınlarında Türk botu ile Yunan botunun çarpıştığı ve Yunan botunun hasar aldığı iddia edilmişti.

ŞEHİDE HACİZ İŞLEMİ

Şehit Musa Özalkan'a yönelik haciz işlemiyle ilgili Erdoğan, "Talimat verildi bunu yapmak kimsenin haddi değil" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 13.2.2018 13:22

İLGİLİ HABERLER