Gündem
  • 4.12.2016 17:40

Erdoğan'dan flaş TL açıklaması

Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar, diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Bugün, Abdullah Gül kardeşimizin adına bir müze ve kütüphane açılışı yaptık. Bu açılış Kayserililere, gençliğimize, ülkemize hayırlı olsun. Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık, Kayseri’de. 14 yıl önce burada yola çıktık. 4+4+4, buradan sapma yok. Çok çalışacağız ve başarılarınızla en güçlü okullara, üniversitelere de girmeye namzetiz değil mi?

Asker kılığına bürünmüş bu FETÖ’cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar. Ama bilmiyorlardı ki hesapların üzerinde bir hesap var. O da rabbimin hesabıydı. Helikopterler ne oldu? Tanklar, toplar, silahlar ne oldu? Nerede Pensilvanya’da. Hadi gel, gel. Hani  kuyruğuna takılmış olanlar niye kaçıp gidiyorsunuz. Hepsi kaçıyorlar, dağıldılar. Yahu siz kaçacaksınız biz kovalayacağız bunu bilesiniz. Şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını alacağız bunu bilesiniz.

'BENİ NE CORÇ NE HANS İLGİLENDİRİR'

Bu şehitlerin varisleri, idam istiyorsa, bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Bunun yolu şu. Parlamentoda, başbakan burada, grup belli. Aynı şekilde muhalefette CHP MHP de ortada. Ve parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda, bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Bekara karı boşamak kolaydır, biz gözü yaşlı analarımızı dinledik, babaları, eşlerini yavrularını dinledik. Neymiş, Corc şöyle der, Hans şöyle der. Beni ne Corc ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir.

'MİLLİYİZ BİZ, YERLİYİZ BİZ'

Kaldırın dokunulmazlığı diyenler, hapse girince feryat etmeye başladılar. Ne oldu? Yeter ki dimdik duralım. Şimdi ben bu safhada, işte tankla, tüfekle, helikopterle bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız onun planına girdiler. Her gün yapıyorum, buradan da yapacağım. Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar diyorum ki bu paraları altına ve Türklirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için benim milletim bak şurada üç dört gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk lirasına çevirmeye başladı. Ne diyorlar? Benim param var ya, benim Türk liram varken niye bunu kullanıyorum ya…

'BAŞBAKANIMIZ RUSYA'YA GİDİYOR'

Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alacaklar. Merkez bankamıza talimatı verdik. Bu oyunlar tutmayacak. Biz de kendi oyunumuzu oynayacağız.

Güncellenme Tarihi : 4.12.2016 16:58

İLGİLİ HABERLER