Gündem
  • 13.6.2018 23:50

Erdoğan'dan Rusya'ya dünyayı ayaklandıracak teklif

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Güneysu'dan katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlıyor. Erdoğan Rusya'ya S-500'leri birlikte yapmayı teklif ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bugün Trabzon'da mitingimiz vardı. Muhteşemdi. Ovit Tüneli'nin açılışını yaptık. Tarihi önem açısından önemli bir projeydi.

- (Güneysu açıklaması) Buraya geldiğimde huzur hissediyorum. Buraya geldiğimde taş çatlasa bir hafta kalıyorum. Kökten kopmamak lazım. Çocukluğumuzda babam her yaz tatilinde bizi buraya getirirdi. O zamanlar ilçe değildi, nahiyeydi.

Türkiye artık İHA-SİHA üretiyor. Tankta prototip hazırlandı, yakında üretime geçilecek. TOMA'lar artık Türkiye'de yapılır hale geldi. Yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. ATAK helikopterlerini ürettik ve ihraç eder hale geldik.

- Göreve geldiğimizde yüzde 20 olan yerli sanayi şimdi yüzde 65. Onlara sorsan bunu bilmezler. Çünkü onlar dertli değil, biz dertliyiz.

- Bunlar müstemleke ama biz kendi irademizi ortaya koyduk. İsrail Heron'larını verdi ama arıza çıkardılar. ABD kongresi ise İHA satışına izin vermedi. Çok şükür artık kendi üretimimizi yapıyoruz.

- Putin'e S-500 füzesini birlikte yapmayı teklif ettim

 

Güncellenme Tarihi : 13.6.2018 23:54

İLGİLİ HABERLER