Gündem
  • 4.5.2016 23:00

Erdoğan Davutoğlu'nun ipini bu sözlerle çekti

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası olağanüstü kongreye gitme kararı aldığı ileri sürüldü.
Erdoğan Davutoğlu'na olan kızgınlığını muhtarlara hitaben yapıtğı konuşmada açığa vurdu. Orada, "Önemli olan bugün bulunduğumuz yere nasıl geldiğimizi unutmamız." dedi.

Türkei Ahmet Davutoglu und Tayyip Erdogan

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'nin meclis grup toplantısında yaptığı açıklamaların ardından bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la biraraya geldi.

Davutoğlu ile Erdoğan'ın Beştepe'de yaptığı görüşme saat 18:40'ta başladı, 20:20'de sona erdi. 1 saat 40 dakikalık görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin 'olağan' olduğunu, açıklama yapılmayacağını kaydetti.

'AKP kongreye gidecek'

Görüşmeden sonra CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi CNN Türk'te katıldıkları programda AKP'nin kongreye gideceğini açıkladılar. İki gazeteci Davutoğlu'nun kongrede veda açıklaması yapmasının beklendiğini ileri sürdü.

Reuters haber ajansı ise ismi açıklanmayan üst düzey bir parti yetkilisine dayandırdığı haberinde, partinin olağanüstü kongreye gitmesinin beklendiğini yazdı. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarın partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Medyada yer alan haberlerde, Davutoğlu'nun yarın AKP Parti Genel Merkezi'nde, saat 11.00'de, MYK'yı toplayacağı daha sonra ise basın toplantısı düzenleyeceği yazıldı.

Başbakan Davutoğlu, 29 Nisan MKYK’sında, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı tartışmaların ertesinde grup toplantısında konuşmuştu. Davutoğlu AKP içinde bölünmeler olduğu yönündeki iddiaları geri çevirmiş ve "Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla, bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam” demişti. Bu sözler bir istifa mesajı olarak değerlendirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlar Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mahallelisinin, köyünün, köylüsünün tam desteğini elde eden bir muhtarı nasıl kimse yıkamazsa, seçimle gelinen diğer hizmet makamındakilerin tamamı da aynı güce ve güvene sahiptir. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizin neler olduğunu unutmamanızdır." dedi.

Bu sözler Başbakan Davutoğlu'na mesaj şeklinde yorumlanmıştı.

© Deutsche Welle Türkçe
DW, HT/BÖ

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:05

İLGİLİ HABERLER