Gündem
  • 28.5.2015 12:38

Erdoğan, Demirtaş'ın ağzının payını verdi

 

İşte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Türkiye'nin derdini en iyi şoförler bilir.

"13 YIL ÖNCE 6 İLİMİZ BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA BİRBİRİNE BAĞLIYDI, ŞİMDİ..."
 
Eskiden Karadeniz yollarında yanyana iki aracın geçmesi imkansızdı. Biri bekler biri geçerdi. Şimdi öyle mi, dağları deldik. O meşakkatli yolları aştık. Uzun yolculukları kolay kıldık. 2002'de 6.100 km bölünmüş yolu olan Türkiye'nin üzerine biz 17 bin 600 kilometre yaptık. Biz iktidarı devraldığımızda sadece 6 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlıyken bugün toplam 75 şehrimiz birbirine bağlanmış hale geldi.
 
"HIZLI TRENİ SADECE AVRUPA'YA GİDENLER GÖRÜRDÜ"
 
Değerli kardeşlerim, her insan bir cihandir. Biz bu anlayışla insanımızın en güzeline sahip olması için var gücümüzle çalıştık. Bölünmüş yollar sayesinde yakıt ve iş gücünden yıllık 16 milyar liraya yakın tasarruf sağlandı. 2005'te ülkemizde 11 milyon 145 araç vardı. Bugün bu rakam 19 milyonu bulmak üzere. Araç sayısı bu kadar artmasına rağmen kaza sayılarında yüzde 602lara  varan azalma oldu. Bütün bunlar insana verdiğimiz değerin göstergeisidir. Şoför arkadaşların tehlikeli bulduğu bir söz var, "tek rakibim Türk Hava yolları". Hava ve trenin gelişmesi şoförlerimizi mağdur eden bir durum değil. 2002'de ülkemizde 26 havalimanı vardı. Bugün bu rakam 56 ya yükseldi. Hızlı tren sadece Avrupa'ya gidenlerin gördüğü bir ulaşımdı. Şuanda 1213 km hızlı tren hattımız var ve yenileri ekleniyor. Bugün otobüslerimizde çok daha konforlu bir hale geldi. Ulaşımdaki rekabet otobüs sektörüne olumlu yansıdı. 2005'te 163 bin olan otobüs sayımız, 211 bini geçti.
 
"YOLCULUKLAR KEYİF HALİNE DÖNÜŞTÜ"
 
Eski Türkiye'de çok farklı bir manzara vardı. Banka kuyruklarında bekleyen insanlar zorunlu halle dışında seyahati düşünebilir miydi? 12 yıldır koruduğumuz güven sayesinde ülkemiz de insanlar istedikleri yere gidebiliyor. Dün kara trenin tahta koltuklarına mahkum edilen insanlarımız son model otobüslerde filmini izleyerek seyahat edebiliyor. Bu hale geldik. Bölünmüş yollar sayesinde yolculuklar keyif haline dönüştü.
 
"KUTSAL 3'LÜ DİYEREK DALGA GEÇİYOR"
 
Değerli kardeşlerim sene 2015. Ama bu topraklarda tek parti zihniyetini yaşatmak isteyenler var. Durmadan milleti taciz ediyorlar. Bakınız, eski CHP milletvekillerinden birinin kızı tv spikeri bir hanımfendi bizim burada otobüsçü kardeşlerimle buluşmamızı duymuş ama içine sindirememiş. Bizim sizlerle buluşmamın da arasında olduğu resmi programı duymuş, kendince otobüsçülerle dalga geçiyor. Hatta muhtar, otobüs, taksici şoförü kutsal 3 lü diyerek dalga geçiyor. Böyle yaparak kendi küçüklüğünü ortaya koyuyor farkında değil.

"SİSTEMİ GÜNCELLEMEMİZ GEREKİYOR"
 
Kasım ayında Antalya'da G20 zirvesinde dünyanın en ileri 20 ülkesini buluşturacağız. Burada ülkelerin yarıdan fazlası başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Kişi başına gelirde 3 bin 400 dolardan başladık 10 bin 500 dolara kadar çıktık. Ama şimdi burada patinaj yapıyoruz. Bunu aşmak için sistemde güncelleme yapmamız gerekiyor. Bu güncellemenin adı başkanlık sistemi. Millet yeni Türkiye'yi de, yeni anayasayı da, başkanlık sistemini de istiyor. 7 Haziran'da şoförlerimizi, milleti sandığı küçümseyenlere haddini bildirmeliyiz diye düşünüyorum.
 
"BEN MİLLETİMİN ÇAĞIRDIĞI HER YERE GİDERİM"
 
Demirtaş diyor ki, konserve açacaksanız bile Cumhurbaşkanını cağırabilirsiniz. Evet ben milletimin çağırdığı heryere gittim, giderim de. Ben Cumhurbaşkanı olarak şoför kardeşlerim ile aynı parantezin içinde anılmaktan gurur duyuyorum. Ben İstanbul'da beyaz Türkler ile kadeh tokuşturmuyorum, böyle bir derdim de yok. Asgari ücret yüksek tutulursa işveren işçi çalıştırmaktan kaçar, işsiz sayısı artar, onlar bunu farkında değil.

"BİZİM RABİAMIZ TÜRKİYE'NİN HERYERİNDE AYNI"
 
Rabiamızı Uşak'ta, Afryon'da hangi samimiyet ile ifade ediyorsam, Hakkari'de de aynı samimiyette ifade ediyorum. Bizim Rabiamız Türkiye'nin heryerinde aynı. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bu topraklarda kimse operasyon yapmaya kalkmasın, çünkü avucunu yalar. Önce güvenlik güçlerimizi karşısında bulur en önemlisi de milletimizi karşısında bulur.
 
"NİYE PENSİLVANYA'YA GİTTİN, MEKKE'YE GİTSEYDİN"
 
Çıkmış bir paralel devlet, senin Pensilvanya'da ne işin var. Sen hani din adamıydın. Pensilvanya'ya gideceğine, Mekke'ye gitseydin. Bu işin içinde bir üst akıl var. Bunlarda onlarla beraber hareket ediyor. Türkiye'de bölge imamları var bunların, yahu imam mihrabı terkedip kaçar mı? Abileri var kaçar. Bunların imamları kaçar. Bunların inlerine gireceğiz demiştim, inlerine girdik. Şimdi bunlar kaçıyorlar.

"ALLAH'IN BANA VERDİĞİ ÖMRÜ..."
 
Savcımızın katillerine terörist demeyenlerle bizim işimiz yok. Bizi de Mursi'nin aldığı cezalarla tehdit ediyorlar. Allah'ın bana verdiği ömrü uzatmaya da kısaltmaya da sizin gücünüz yetmez. Allah'ın ilahi fermanında ne ileri, ne geri. Herşey Rabbimizin takdiridir. O yüzden kefenimizi bu yola girerken giydik. Onlar kendilerine yeni Kabe'ler yeni kıbleler arayabilirler. Birisi kalkıp bizim Kabe'miz Taksim'dir diyebilir. Ana muhalefette geçmişte Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter diyordu. Bizim tek Kabe'miz var o da Mekke'dedir.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:10

İLGİLİ HABERLER