Gündem
  • 18.10.2018 20:44

Erdoğan, Gagavuz Türkleri'ne bakın ne tavsiye etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gagavuz Türklerine seslendi. Erdoğan, Gagavuz Türkleri'ni kültürel ırkçılık konusunda uyardı. Erdoğan ayrıca, "Komrat'ta başkonsolosluğumuzu inşallah çok yakında açıp başkonsolosumuzu da atayacağız." açıklamasında bulundu.

"Kültürel ırkçılık dünyanın dört bir ucunda adeta bir veba salgını gibi gün geçtikçe yayılıyor." diyen Erdoğan, "Bu topraklardaki barış ve huzur ortamının bozulmasına hiçbirinizin müsaade etmeyeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'daki temaslarının ikinci gününde Gagauz Özerk Yeri başkenti Komrat'ta Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ve Gagauz Özerk Yeri Başkanı Vlah ile geldiği Kent Meydanı'nda Gagauz Özerk Yeri halkına hitap etti.

Konuşmasına "Zaman hayır olsun Gökoğuz Yeri, zaman hayır olsun Komrat, burada olmasalar bile yürekleri bizimle çarpan tüm Gökoğuz Türk'ü soydaşlarım zaman hayır olsun." ifadesiyle başlayan Erdoğan, tüm vatandaşları selamladı.

Erdoğan, "Bizlere şu muhteşem tabloyu yaşattığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada kardeşlik var, bugün burada dayanışma var, işbirliği var, elbette burada Moldova ile Türkiye'nin kadim dostluğu var. Buraya elimiz boş gelmek yakışmaz dedik, olmaz dedik, sizlere tüm Türkiye'nin, 81 milyonluk Türk milletinin selamlarını getirdim, sizlere Türkiye'deki akrabalarınızın sınırları aşan muhabbetini getirdim. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak gerçekleştirdiğim bu tarihi ziyaretin Moldova ve Gökoğuz Yeri ile dayanışmamızı daha da perçinlediğine inanıyorum." dedi.

Bugünkü buluşmaya vesile olan Cumhurbaşkanı Dodon'a teşekkür eden Erdoğan, ziyareti boyunca kendilerini evlerinde hissettiren Moldova makamlarına da şükranlarını sundu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.10.2018 20:50

İLGİLİ HABERLER