Gündem
  • 22.5.2017 00:20

Erdoğan hangi belediye başkanlarıyla çalışmayacak?

3. AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eksiklerimiz hatalarımız elbette olmuştur ama ihanetimiz asla vaki değildir. Bundan sonra da hak olan yoldan sapmadan devam edeceğiz" dedi.

tirafçılık oyunları ile mücadelenin sulandırılmasına izin verilmeyeceğini kaydeden Erdoğan, "OHAL ne zaman kalkacak diyorlar... Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor ve biz 249 şehit veriyoruz, 2 bin 193 gazimiz var. Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Kalkmayacak. Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL neden kalksın?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, FETÖ ile mücadele için "Bütün milletimizi ucu en yakınımıza da uzansa mücadeleye davet ediyorum" diye konuştu. Erdoğan, "AB’nin artık ülkemizin onurunu hiçe sayan iki yüzlü tavrına daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. AB ya bize verdiği sözleri tutar ya da herkes kendi bildiğini yapar. Bizim tercihimiz her şeye rağmen yolumuz AB ile devam etmektir. Burada kararı verecek olan AB’dir" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Parti 3.Olağanüstü Kongresindeki konuşmasında iki kritik mesaj da dikkat çekti. Erdoğan'ın "AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz" sözleri önümüzdeki yerel seçimlerde bazı belediye başkanlarının aday gösterilmeyeceği şeklinde yorumlandı.

Erdoğan konuşmasında şu sözleriyle de ayrıca teşkilatlarda büyük değişiklik mesajı verdi: "Bu olağanüstü kongreyle beraber iş, ilçe, belde teşkilatlarımızda bu yıl sonuna kadar süratle yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık bir yol haritasını da halkımızla paylaşacağız."

Güncellenme Tarihi : 22.5.2017 00:25

İLGİLİ HABERLER