Gündem
  • 30.4.2016 19:47

Erdoğan kendini anons eden sunucuya sinirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sunucuya uyarı..
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sunucuya uyarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti 61. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüye çıkıp konuşmasını yapmak için ayağa kalktı. Bir süre ayakta bekleyen Erdoğan, adının anons edilmesini bekledi. Sunucu gecikince yerine oturan Erdoğan, kürsüye çıkar çıkmaz sunucuyu uyardı.

ERDOĞAN'DAN SUNUCUYA UYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti 61. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuştu. "Türkiye'de maalesef bir siyasi hadise dolayısıyla insan asıldı. Bir başbakan, iki bakan asıldı. Bu hatalar İnşallah bir daha olmayacak" diyen Kahraman İlim Yayma Cemiyeti'nin yetiştirdiği insanları örnek verirken kullandığı, "Örnek tiplerdir, Celal hoca da. Tevfik İleri de ve Recep Tayyip Erdoğan da" sözleri alkış aldı. Kahraman konuşmasını bitirip yerine geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkmak için ayağa kalktı. Bir süre ayakta bekleyen Erdoğan, adının anons edilmesini bekledi. Sunucu gecikince yerine oturan Erdoğan, kürsüye çıkar çıkmaz sunucuyu uyardı.
 

MİLLET KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİSİ KESECEKTİR

Konuşmasında Terör konusuna ikircikli bir tavra şahit olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bakın biz 'PYD terör örgütüdür' diyoruz. 'YPG terör örgütüdür' diyoruz. Çok enteresan, ABD'de Savunma Bakanı ayrı şey söylüyor. Öbür tarafta sözcü ayrı şey söylüyor. Diyor ki, 'PYD'yi YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz'. Bu nasıl bir şeydir? Kendileriyle konuştuğumuzda, bize farklı konuşuyorlar. Ama bakıyorsunuz ki, sırtımızı dönüyoruz. Bunlar farklı şeyler söylüyorlar. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir. Başka bunun çaresi yoktur" diye konuştu.

KUTÜL AMARE YANITI

Kut'ül Amare zaferine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kut-ül Amare bu milletin Avrupa ülkelere tarafından hasta adam olarak ilan edildiği, topraklarının paylaşıldığı, beka mücadelesi verdiği kritik bir dönemde kazandığı, abidevi bir zaferdir. Ama buna, 'Hayır ben bunu zafer olarak kabul etmiyorum. Etmeyeceğim 'diyen bazı ayağı yere değmeyen, kendini bilmez, haddini bilmez tipler de var. Ama onlara rağmen, bu zaferi inkar edemeyecekler" şeklinde konuştu.

CEMAATİN TABANINA UYARI

Paralel devlet yapılanmasıyla ilgili, "Bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun, bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaatin tabanına seslendi. Erdoğan, "Hala gaflet içerisinde olan o samimi kardeşlerimiz, hani o tabanı ibadet diyoruz ya, o tabanı ibadet içerisinde kalan kardeşlerimiz temenni ederim ki bu işten kurtulurlar. Hala bu yapının içerisinde kalmakta ısrar edenler, bak buradan sesleniyorum. Ekranları başında bizi izleyenler, hiç kusura bakmasınlar, başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir" diye konuştu.

PARALEL YAPI, İLLEGAL TERÖR ÖRGÜTÜ

"Terör örgütünün içerisinde barınan terörist denir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan paralel devlet yapılanmasıyla ilgili yeni bir tanımlamaya gidileceğini söyledi. Erdoğan, "Ne dedik, dedik ki, illegal görünüm altında illegal yapılanma içerisinde olanlar ki, şimdi onu daha da değiştireceğiz. O da şu; illegal terör yapılanması veya illegal terör örgütü diyecek ve bu şekilde de üzerlerine gideceğiz" dedi.

AT KENARA BAS ÜSTÜNE

Salonda bulunan gençleri gösterip, "Asımın neslini yetiştiremezsek, yaptığımız onca yolun, onca konutun, onca hizmetin ne anlamı var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri sizleri karalamak, çalışmalarınızı gölgelemek, pak sicilinize kara çalmak için elbette elinden geleni arkasına koymayacaktır. İnanın bana bu yazılanların, çizilenlerin, söylenenlerin zerre kadar önemi yoktur. At bir kenara bas üstüne" diye konuştu.

MUHTARLARIMIZLA DERS VERİYORUZ

Alkış alan sözlerini sürdüren Erdoğan, "Şayet biz bunlara kansaydık, bugün değil Cumhurbaşkanı muhtar bile olamazdık. Şimdi her ay binlerce muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde ağırlıyor, onlarla birlikte bize bu sözü söyleyenlere hakettikleri dersi veriyoruz" ifadesini kullandı.

NE YAZARSANIZ YAZIN

"Asıl olan milletin gönlüne girip girememektir" diyen Erdoğan, " Köşe yazarı yazmış, yazmamış. Ne yazarsan yaz, hiç önemli değil. İngiliz şöyle yazmış, Alman böyle yazmış, ABD'li böyle yazmış, ne yazarsanız yazın, halk ne diyor, hak ne diyor. Asıl olan budur. Milletin gönlüne girmişseniz, yanlışlar düzeltilir, noksanlar tamamlanır. Menzile adım adım yaklaşılır. Ama orada tutunamamışsanız, dünya kadar imkanınız olsa da beyhude" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:19

İLGİLİ HABERLER