Gündem
  • 27.8.2016 00:08

Erdoğan köprüyü bıraktı Kılıçdaroğlu'nu övdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. köprünün açılışında yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de saldırıya uğramasını da değerlendirdi. Erdoğan, "Artvin'de, Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da, Cumhurbaşkanıyla Başbakanıyla Genelkurmay Başkanıyla CHP ve MHP genel başkanlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır. Bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberinde bulunan tüm arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine bu terör saldırısı karşısında gösterdiği soğukkanlı ve sağduyulu duruş için de teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı konuşmada, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçişlerin ücretsiz olacağını açıkladı.

Son dakika haberi: Üçüncü köprü törenle açıldı

İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim bugün resmi törenle açıldı.

Son dakika haberi: Üçüncü köprü törenle açıldı

"İNŞALLAH 31 AĞUSTOS'A KADAR ÜCRETSİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olacağını söyledi.

Son dakika haberi: Üçüncü köprü törenle açıldı

Erdoğan, "Eğer lider taşın altına gizlenirse, millet, ordu dağın arkasına gizlenir. Onun için yürüyeceğiz, üzerine üzerine yürüyeceğiz. Bütün bu saldırılar Suriye’deki operasyonun -tüm terör örgütlerini kapsayacak şekilde geniş tutmamızın- ne kadar doğru olduğunun tescilidir. PKK’nın, DAEŞ’in, FETÖ’nün arkasındaki güçlere sesleniyorum. Kendinize çeki düzen verin. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor, gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin. Türkiye’de döktüğünüz kan yeter, Suriye’de döktüğünüz kan yeter, Irak’ta, Afganistan’da Mısır’da Libya’da Filistin’de döktüğünüz kan yeter. Pakistan’da döktüğünüz kan yeter. Sanılmasın ki bölge insanları durduk yerde birbirinin boğazına sarılıyor. Tam tersine, bölgedeki toplumlar kendi haline bırakıldığında barışı, refahı, huzuru çok çabuk bulacaktır. Her gecenin bir sabahı olduğu gibi bu karanlık dönemin de bir sonu mutlaka vardır. Şimdi bir müjde veriyorum size. Buraya böyle az buz harcama yapılmadı. Adil olacağız, insaflı olacağız. İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar, inşallah köprüden geçiş ücretsiz olacak" dedi.

Son dakika haberi: Üçüncü köprü törenle açıldı

18:25-Eğer lider taşın altına gizlenirse, millet ordu dağın arkasına gizlenir. Onun için yürüyeceğiz, üzerine üzerine yürüyeceğiz. Bütün bu saldırılar Suriye’deki operasyonu, tüm terör örgütlerini kapsayacak şekilde geniş tutmamızın, ne kadar doğru olduğunun tescilidir. PKK’nın DAEŞ’in FETÖ’nün arkasındaki güçlere sesleniyorum. Kendinize çeki düzen verin, Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor, gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin. Türkiye’de döktüğünüz kan yeter, Suriye’de döktüğünüz kan yeter, Irak’ta, Afganistan’da Mısır’da Libya’da Filistin’de döktüğünüz kan yeter. Pakistan’da döktüğünüz kan yeter.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

İnşallah Kanal İstanbul’un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek, şimdi Çanakkale’ye de bir gerdanlık lazım, Çanakkale Köprüsü’nün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye hazmedemiyorlar bizi? Niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan dolayı. Siz nasıl bunları yaparsınız diyorlar. Biz hangi milletin ahvaliyiz, torunlarız ya…

İşte iki ay önce İzmit Körfezi’nin üzerinde Osmangazi Köprüsü’nü hizmete açmıştık, geçtiğimiz yıl Atatürk Barajı’nın üzerine kurulan Nissibi Köprüsü ile Keban’da inşa edilen Karamağara Köprüsü’nü millete kazandırmıştık" şeklinde konuştu.

3. HAVALİMANI VE ÜÇ KATLI İSTANBUL TÜNELİ

Erdoğan, “Hemen yakınımızda, 3’ncü havalimanı var. İlk etapta 90 milyon yolcu, 2018’de ilk etabı açacağız. Tamamı bittiği zaman 150 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımıza kavuşuyoruz.

Şimdi bir de üç katlı büyük İstanbul Tüneli… Diğer alanlarda da projelerimizi programlarımızı hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Türkiye tamamlanan, inşası süren başlanacak projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor. Sıkıntılı bir yıl olsa da ekonomi olumlu bir yönde seyrediyor. Dayanışma halinde olacağız, bu badireyi de çok daha başarılı şekilde atlatacağız.

80 milyon tek millet olduk. Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle velhasıl 80 milyon tek millet. İki, tek bayrak dedik. Bayrağımıza eş asla başka bir bayrak tanımıyoruz. Üç, 780 milyon metrekare tek vatan. Bu vatan içinde operasyona giren bunun bedelini öderler, ödedikleri gibi. Dört, tek devlet. Şimdi pılısını pırtısını toparlayıp gidiyorlar. Ne dedik, inlerine gireceğiz. Girdik mi, girdik.

Bugün malum 11 şehidimiz var, 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Gaziantep’te ne yazık ki, DAEŞ’in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu. Düşünün bir kına gecesinde bu yaşandı. Ve 100’ün üzerinde yaralı. Bunun İslam’la alakası yoktur. Bunlar Müslüman filan değildir. Öyle ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın, o bayrak değildir. Kelime-i tehvidin yazıldığına bakmayın, Allah Muhammed yazılarına bakmayın. Rabbimiz, Allah ismi celilini bunlar istismar eder diye haber veriyor, bunlar istismarcıdır. Rabbimiz, her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor.

Dolayısıyla elinde silah, tank, top bakıyorsunuz 12-13-14 yaşındaki yavrulara vücutlarına bombaları bağlayıp, canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler. Dinimize gölge düşürdüler. Ama bu oyunu da biz bozacağız. Bu millet bozacak. Biz şehitlerimizin tümüne Allah’tan rahmet diliyoruz” diye devam etti.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2016 02:14

İLGİLİ HABERLER