Gündem
  • 25.2.2018 00:09

Erdoğan: 'Öldürülen terörist sayısı 1951 oldu'

Osmaniye'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Öldürülen terörist sayısı 1951 oldu' dedi.

Osmaniye'de halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifak açıklaması yaptı: Kasım 2019'da Türkiye'den bu ittifakın en anlamlı sesini dünyaya duyuracağız. Birileri bölmenin peşinde. Biz bir olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1951'e ulaştığını açıkladı ve ekledi: "Dün, yayınladıkları videolarla Türkiye Cumhuriyeti devletine ders vermek için geldiklerini söyleyenler, bugün ülkelerine paçavralara sarılı tabutlarla dönüyorlar."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye'de AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, 'Reis Bizi Afrin'e götür' sloganlarına yönelik olarak, "O an geldiği anda, askeri literatür ne diyor? Sefer görev emri. Önce ben sonra da sizler birlikte yürüyeceksiniz." dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Vatanımız, ezanımız, bağımsızlığımız için bir gül bahçesine girercesine şehadete yürüyen tüm Osmaniyeli yiğitlere rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Osmaniye 2015'ten bu yana terörle mücadelede, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarımızda tam 38 şehit verdi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 1951 OLDU

Şimdi son rakamı aldım, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1951 oldu. Bizler onların emanetlerine gözümüz gibi bakacağız, şehitlerimizi söylüyorum. Bu vatanı ite kopuğa teslim etmeyeceğiz. Alçaklardan işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek soracağız. Son terörist imha edilene kadar terörle mücadelemizi içeride ve dışarıda kararlılıkla sürdüreceğiz.

Buradan Osmaniye'nin tüm ilçelerindeki, köylerindeki kardeşlerime selam ve sevgilerimi yolluyorum. Osmaniye'ye teşekkür ediyorum. Salonun dışında en az buranın 3 misli Osmaniyeli kardeşim var. Onları selamlamadan geçemezdik, onlara da selamımızı verdik. Biz sizi çok özlemiştik. Anlaşılan sizler de bizi çok özlediniz.

ÖNCE BEN SONRA DA SİZLER BİRLİKTE YÜRÜYECEKSİNİZ

('Reis bizi Afrin'e götür' sloganlarına) O an geldiği anda, askeri literatür ne diyor? Sefer görev emri. Önce ben sonra da sizler birlikte yürüyeceksiniz.

Bir ittifakın temellerini attık. Meclis'e gönderildi. 2019 bizim için bir ittifak yılı olacak. Temennim şudur; Ya Rab. bu birlikteliğimizi daim eyle. Malum çevreler bu ittifakın ne olduğunu iyi görsünler. Bu ittifakla birlikte Türkiye yeni bir döneminde tohumlarını atıyor. Bu atılan tohumlar ümmetin, milletin güçlenerek geleceğe yürümesidir. Bu tarihi kongrenin teşkilatımız için, şehrimiz için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

Sayın Bahçeli olmak üzere, tabii ki bu ittifakla birlikte güçlenerek çıktığımız bu yolda hamdolsun çok daha büyük bir sinerjiyi elde edeceğiz. Bu sinerji siyasette, ülkemizde bir örnek olacaktır ve ilk olacağı gibi de ülkemizin geleceğine yönelik yeni temellerin atılmasına vesile olacaktır. Herkes rehavete kapılsa bile bizim buna hakkımız yok. Herkes kızsa, darılsa, üzülse bile bizim bu şekilde davranma imkanımız yok.

Bizim Kızıl Elmamız var. Görev alsın almasın davamıza gönül vermiş herkesten 2019'a kadar koşturmasını bekliyorum. Buradan ak kadroya soruyorum. 2019 için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?

'ESED'LE BİR ARAYA GELELİM' DİYEN ZAVALLILAR VAR

Şam, Musul, Afrin, bunlar nasıl yeniden ayağa kaldırılacak. Kütüphanelerimiz yağmalandı, camilerimiz bombalandı. Hala 'Esed'le bir araya gelelim' diyen zavallılar var. Bir milyon vatandaşını katleden böyle bir katille siz neyi düzelteceksiniz? 1 milyon konvansiyonel silahlarla öldürüldü. Konvansiyel silahlarla öldürüldüğü zaman meşru, kimyasal silahlarla öldürüldüğü zaman gayri meşru. Böyle sapıklık olur mu? Sen bana insandan bahset insandan. İnsanlar ölüyor, insanlar katlediliyor, sen buna bak. Füzelerle, tank, topla, böyle bir terör rejimi var. Buna basit kınama yapılabilir mi?

DOĞU GUTA'DAKİLERİ BİZE VERİN DİYORUZ VERMİYORLAR

Doğu Guta'daki vahşete ciddi tepki gösteren bir ülke gördünüz mü? Doğu Guta'da öldürülenler asker mi? Diyoruz ki, Doğu Guta'dakileri bize verin diyoruz, vermiyorlar. Biz bunu insani yardım olarak istiyoruz. Verin bize, biz hastanelerimizle onları tedavi ettirelim diyoruz, ama vermiyorlar. İşlerine gelmiyor. Çünkü tarihe kayıt düşecekler, bunu biliyorlar.

780 BİN KİLOMETRE KAREYE İNDİK

Türkiye demek, sadece kendi vatandaşlarına değil, tüm mazlum ve mağdurlara umut olan ülke demektir. 780 bin kilometre kareye sığdırılamayacak kadar büyük bir ülke demektir. Biz 18 milyon kareden 780 bin kilometre kareye indik. Biz buyduk.

Birileri hala Türkiye'ye kendi dar ideolojilerinin kalıpları ile bakıyor. Bunlar da her yeri başlarını gömdükleri kendi kısır dünyalarından sanıyorlar. Bugün Türkiye'nin rızasını, menfaatini gözetmeyen hiçbir projenin bölgemizde uygulanma şansı yoktur. Ölümüne gideceğiz, bunun çaresi yok. Ülkemizin bekasına halel getirecek bir adımın atılmasına kesinlikle izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Terör örgütleri üzerinden ülkemizi çevreleme teşebbüslerine ilk darbeyi Fırat Kalkanı Harekatı ile vurduk. Şu anda orada 140 bin insan tekrar topraklarına döndü. Afrin'i de aynı yapalım diyoruz. Tekrar Afrinliler dönsün.

KİME YALVARISA YALVARSINLAR...

Adı sanı, kimliği ne olura olsun hiç kimsenin teröristlere kalkan olmasına göz yummayacak, rıza göstermeyeceğiz. Güya teröristlere yardım için yola çıkan konvoylara yönelik operasyonlarımız, bu konudaki tavrımızı açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Bundan sonraki benzer teşebbüslere verecek cevabımız da yine bu minvalde olacaktır.

Dün, yayınladıkları videolarla Türkiye Cumhuriyeti devletine ders vermek için geldiklerini söyleyenler, bugün ülkelerine paçavralara sarılı tabutlarla dönüyorlar. Daha bir ay öncesine kadar bize ve devletimize meydan okuyanlar bakıyorsunuz bugün Batılı efendilerine ağlamaya, 'Bizi kurtarın' diye yalvarmaya başladılar. Hiç beyhude uğraşmasınlar, kime ağlarlarsa ağlasınlar, kime yalvarırlarsa yalvarsınlar, onlara hak ettikleri dersi vereceğiz.

 

Güncellenme Tarihi : 24.2.2018 19:07

İLGİLİ HABERLER