Gündem
  • 23.7.2014 20:59

Erdoğan, 'Operasyon başka alanlara da sıçrayabilir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da yaptığı konuşmada, 22 Temmuz operasyonunu değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin, "Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak bunların hepsini göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Operasyonla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?" şeklindeki sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, yargının kararını görmeden bir şey söyleyemeyeceğine belirtti. Erdoğan, "Yargı biliyorsunuz bu isimlerini toplanmasını ve ondan sonra da gerek savcılık süreci gerek mahkeme süreci devam edecek. Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak bunların hepsini göreceğiz" dedi.

Başka bir gazetecenin de "Paralel yapı temizliği yorumları var. Başka alanlara sıçrayabilir mi?" şeklindeki sorusuna ise "Görünen o tabii" yanıtını verdi.

Erdoğan 'İşte şu anda bunların hesabı soruluyor' diyerek şunları kaydetti; "İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor. Bakın şimdi ortaya neler çıkacak neler. Birileri 'Delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak doğru değil' diyor. Onların canı yanmıyor ki, bizim canımız yanıyor. Onların sırtında yumurta küfesi yok. Bu ülkenin Başbakanını, bakanlarını, iş adamlarını dinlemek suretiyle her türlü santajı, montajı oluşturulanlar bunlar işte. O dün toplananlar, şimdi bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. CHP, ihanet operasyondan rahatsız olmuş, varsın olsun. Benim, diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla yaptığım telefon görüşmlerini dinlemişler. Bakan arkadaşlarımın son derece önemli görüşmelerini, sayın Mahmud Abbas'la yaptığım görüşmeyi dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun hesabını sorar, soruyor. Sanmayın ki mesele sadece Gazze, Filistin meselesidir. Mesele aynı zamanda Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir. Gezi olaylarını niye çıkardılar, İsrail'e nöbetçi olmayı reddeden bu hükümeti devirmek için çıkardılar. 17-25 Aralık operasyonlarını niye yaptılar? Gazze için sesini yükselten hükümeti susturmak için yaptılar. Şimdi de ortak bir aday çıkardılar. İsrail zulmüne susan bir cumhurbaşkanı olsun diye piyasaya sürdüler. Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemeyecek."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:04

İLGİLİ HABERLER