Gündem
  • 20.10.2017 00:04

Erdoğan : PYD'ye sessiz kalmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum'da konuştu. ABD'nin PYD'ye silah vermesi konusunda Trump'ı uyardığını belirten Erdoğan, "3500 TIR silah kuzey Suriye'ye girmiştir. Şimdi diyorlar ki seri numaralarını alıyoruz geri alacağız. Kendilerine dedim ki alamazsınız" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum'da konuştu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, ABD'nin PYD'ye silah yardımı konusuna da değindi. İşte Erdoğan'ın konuya ilişkin sözleri;

SAYIN TRUMP'A SÖYLEDİM...

Irak ve Suriye'deki gelişmeleri görüyorsunuz. Terör örgütü PYD'yi bir başka terör örgütü olan DAEŞ'e karşı kullanan kim? Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek doğru mudur? Sayın Trump'a "gelin DEAŞ'ı beraber yok edelim" diyorum. "Bunun için 2 tugay hazırladık" diyorum. "Biz PYD ile yok edeceğiz" diyorlar.3500 TIR silah kuzey Suriye'ye girmiştir.Şimdi diyorlar ki seri numaralarını alıyoruz geri alacağız. Kendilerine dedi m ki alamazsınız. Şu anda gidiş iyi bir gidiş değil. Şu anda Afrin sorunu var. PYD orada mı? Şimdi biz PYD'ye karşı sessiz durabilir miyiz?

Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil.

ADİL BİR DÜNYA KURACAKSAK ŞART

İşte BM'nin durumu. 5 daimi üye. Ve bütün dünya 5 daimi üyenin iki dudağının arasında. Ve çok aldatıcı bir durum. Nedir o? 15 tane geçici üyelik koymuşlar. Bütün ülkeler bunun için yarışıyor. Oradan geçici üyelik kapsan ne oluyor? Hiçbir şey olmuyor. Onun içni dünya 5'ten büyüktür. Dünyayı 2. dünya Savaşı'nın şartlarında değerlendirenler var. Geçti o. Değişim artık şart. Eğer demokratsak, gerçekten adil bir dünyayı kuracaksak bunu sağlamamız lazım. İkili görüşmeleri yaptığımız zaman ülkelerden bana gelen destek artıyor ama güçlülerin yanına geldikleri zaman dünya 5'ten büyüktür diyemiyorlar. Çünkü bir şekilde bağları var.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2017 00:04

İLGİLİ HABERLER