Gündem
  • 19.2.2017 13:08

Erdoğan: Söz verip yerine getirmeyenleri ifşa edeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’te konuşuyor. Erdoğan istihdam için "İstihdam seferberliği başlattık. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de buna 15 bin ek istihdam sözüyle katıldı. Söz verip de yerine getirmeyen hepsini tüm ülkeye ifşa edeceğimi de burada söylemek isterim" dedi. Erdoğan referandum için "Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller ha bire bir şeyler söylüyorlar ama hep yanlış söylüyor, ne yazık ki yalan söylüyorlar" diye konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Gaziantep’te fabrikalar maşallah harıl harıl çalışıyor. Geçen günlerde bir istihdam seferberliği başlattık.Memnuniyetle öğrendim ki Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de buna 15 bin ek istihdam sözüyle katıldı. Valimiz bunun takibini yapacak. Söz verip de yerine getirmeyen hepsini tüm ülkeye ifşa edeceğimi de burada söylemek isterim.

"KARŞI ÇIKAN GAFİLLER YANLIŞ SÖYLÜYORLAR"

Türkiye demokrasiyle yönetilen bir ülkedir. Elbette herkes tercihinde hürdür. Ancak her bir ferdimizin yaptığı tercihin sonuçlarını bilmesi gerekmektedir. Milletimize gerçekleri anlatıyoruz. Bu anayasa değişikliği ile ilgili öyle yanlış şeyler anlatılıyor ki. Hani işin aslını bilmesek biz bile “ne oluyor ya” diyeceğiz.

Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller ha bire bir şeyler söylüyorlar ama hep yanlış söylüyor, ne yazık ki yalan söylüyorlar.

Meclis kapanmıyor. Yargı etkisiz hale getirilmiyor. Cumhuriyetimizin son asırdaki en büyük kazanımı 16 Nisan olacak.

2. Dünya Savaşı sonrasında kalkınma yarışına girdiğimiz ülkeler bugün bizim fersah fersah önümüzde. Biz çok vakit kaybettik. 16 ayda bir hükümet kuruldu. Böyle bir ülkede istikrar olur mu?

Halen kriz üreten bir sistemde ısrar etmenin gereği yoktur. Biz bu sistemi kendimiz için değiştirmiyoruz. Milletimiz ülkemiz için yapıyoruz.Biz 14 yıldır ülkeyi yönetirken sistemin bize sağladığı kolaylıkla değil şahsi kabiliyetlerimizle bunu yaptık. Bu durum sistemin artık işlemez hale geldiğini görmemize engel değil.

 

Güncellenme Tarihi : 19.2.2017 14:48

İLGİLİ HABERLER