Gündem
  • 15.12.2017 17:20

Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı açılışını yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreninde konuşuyor.

Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açılışını yaptığımız metro hattının bir diğer özelliği, ülkemizin ilk sürücüsüz metrosu olmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türikiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliğini taşıyan Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Biz adeta Ferhat ile Şirin gibi... Şirin nerede işte millet. Bizde Ferhat olduk, dağları deldik. Merkezinde dahi çamurdan çıkılmayan bir şehir düşünün. Gecekondular tarafından kulatılmış bir şehir düşünün. Ecdadın emaneti tarihi eserlerin hoyratça muamele edildiği bir şehir düşünün... İşte İstanbul böyle bir yerdi. Biz İstanbul'u böyle bir yerden aldık bugünlere getirdik. Bazı yanlışlar yapıldı. Fakat İstanbul'a yapılan hizmetler dışında bunları konuşmak abestir. Çünkü biz İstanbul'u aşkla seviyoruz.

3 İLÇEDEN GEÇECEK, 16 İSTASYON YER ALACAK

Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

SAATTE 64 BİN 800 YOLCU

21 adet 6'lı dizili 126 vagon hizmet verecek. Her bir dizide maksimum 1620 yolcu taşınabilecek. Maksimum yolcu kapasitesi saatte 64.800 yolcu/saat/yön olacak. Trenin maksimum hızı 80km/saat olacak. İlk istasyon ve son istasyon arası ortalama seyahat süresi 24 dakika olacak.

90 SANİYEDE BİR SEFER

İstasyonlarda durma süresi 20 saniye olacak. 90 saniyede bir sefer düzenlenecek.

Güncellenme Tarihi : 15.12.2017 16:29

İLGİLİ HABERLER