Gündem
  • 15.12.2014 15:38

Erdoğan'dan '14 Aralık' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ Fuel Oil Dönüşüm Tesisi açılış törenine katıldı.

Kocaeli'nde düzenlenen TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi açılış töreninde hitap eden Erdoğan, 14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak Avrupa'dan gelen tepkileri eleştirerek "Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında içeride ve dışarıda haddi aşan insafı aşan asıl niyetleri ortaya koyan bazı tepkiler sergileniyor. Adımlar atıldığı anda AB’ den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun. Neyi biliyorsun. 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler, acaba bu atılan adımın ne olduğunu biliyormusunuz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar ister basın mensubu olsun, ister şu olsun, ister bu olsun gerekli cevabı alacaklardır. Onları bizim bu ülkede egemen duruma getirmemiz mümkün değildir. Böyle bir adımı atarken de acaba AB ne der acaba bizi alır mı? Almaz mı? Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Siz kendi aklınızı kendinize saklayın" dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca 14 Aralık operasyonu hakkında "Olay bir basın özgürlüğü meselesi değildir. Açıkça söylüyorlar, 17 yıl iki gözü görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp 122 kişiyi içeri alanlar bunlardı. O insanların şikayeti üzerine açılmış bir süreç ve bu sürecin şu anda bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler. Zulüm ve ihanet tarihin hiçbir döneminde karşılıksız kalmamıştır. Onlar bağıracaklar, feryat edecekler belki de ağlayacaklar. Onlar da arkalarına güneydeki sevdikleri ülkeyi alarak o belli uluslararası çevreleri, uluslararası medyayı alarak ihanetlerini tescillemeye devam edecekler" ifadelerini kullandı.

"SİSTEMATİK BİR ALGI OPERASYONU YÜRÜTTÜKLERİNİ GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye ekonomisi hakkında gerçek dışı bir algının yerleştirilmeye çalışıldığını savunarak "Bir süredir Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini görüyoruz. Bazı gazetele, dergiler, televizyonlar onların yanında bazı ulusal ve uluslararası çevreler, Türkiye ekonomisi hakkında tamamen gerçek dışı bir algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bütün bu saldırılara rağmen bütün bu operasyonlara rağmen Türkiye'nin bugün tarihindeki en büyük sanayi tesisinin 3 milyar dolarlık bir sanayi tesisinin açılışını gerçekleştiriyor olması çok önemlidir. Son derece manidardır. Kim ne derse desin. Kervan yürüyor. Kim hangi operasyonu yaparsa yapsın Türkiye büyümeye güçlenmeye, hedeflerine kararlı bir şekilde doğru bir şekilde ilerlemeye devam ediyor" diye konuştu.

"KİRLİ İŞLERE GİRENLER BAŞARILI OLAMAYACAKLARINI GÖRSÜNLER"

Algı operasyonlarıyla Türkiye'ye istikamet çizmeye çalışanlar olduğunu belirten Erdoğan, "İçeride ya da dışarı algı operasyonları yoluyla yalan haberler, yalan manşetler yoluyla Türkiye'ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Burası demokratik bir ülke. Biz seçimle geliyoruz. Millet takdir edince de seçimle gideriz. Bizler faniyiz. Vakti zamanı gelince emaneti sahibine teslim edeceğiz. Ama unutulmasın ki millet her zaman var olacak. Türkiye'nin eski günlere döneceği umuduyla kirli işlere, kirli ilişkilere ve kirli ittifaklara girenler başarılı olmayacaklarını görsünler ve bundan artık bir an önce vazgeçsinler" ifadelerini kullandı.

"KUYRUĞUNA BASILDIĞI İÇİN ORTALIĞI VELVELEYE VERENLERE İTİBAR ETMEYİN"

Bütün yaşananları normalleşme süreci olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz kuyruğuna basıldığı için feryad-ı figan ortalığı velveleye verenlere hiç itibar etmeyin. Türkiye'de çok güzel gelişmeler yaşanıyor. İnşallah çok daha iyi çok daha güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir. Bütün bu yaşananlar Türkiye'nin Yeni Türkiye'ye yönelik tohumlarının atılış sürecidir. Türkiye'nin eski günlere döneceği umuduyla kirli işlere, kirli ilişkilere yeltenenler; kirli ittifaklara girenler, bunun cevabını alıyorlar. Almaya da devam edecekler" şeklinde konuştu.

"BİTARAF OLAN BERTARAF OLUR"

Vicdan sahibi herkesi kirli odaklara cesur duruşla cevap vermeye çağıran Erdoğan, "İnşallah medya dünyası bu girdiği kirli ilişkilerden bir an önce sıyrılacaktır diye düşünüyorum. Kendisini bu tehlikeli vesayetten kurtaracaktır diye inanıyorum. Bu kirli odaklara boyun eğenler, milletin karşısında kaybetmeye mahkumdur. Şantaja, tehditlere, uluslararası çevrelerin ülkemiz üzerinde kurdukları kumpaslara bu millet gelmiyor ve gelmeyecektir. Medya dünyası bu girdiği kirli ilişkilerden biran önce sıyrılacaktır diye düşünüyorum. Kendisini bu tehlikeli vesayetten kurtaracaktır diye inanıyorum. Bu kirli odaklara boyun eğenler milletin karşısında kaybetmeye mahkumdur. Şantaja tehditlere uluslararası çevrelere ülkemiz üzerinde kurdukları kumpaslara bu millet gelmiyor ve gelmeyecektir. Vatanını seven insaf sahibi, vicdan sahibi herkesi bu kirli odaklara cesur bir duruşla cevap vermesini özellikle hatırlatmak istiyorum. Bitaraf olan bertaraf olur. Onun için tarafınızı çok iyi belirlemeniz lazım. Duruşumuz çok önemli. Yalpalayan değil, omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğumuz zaman millet kazanacaktır. Maşalara, taşeronlara, paralel yapılara kol kanat gerenler müsamaha gösterenler er ya da geç onlar da mahçup olacaklardır" açıklamasında bulundu.

"SİZ KENDİ AKLINIZI KENDİNİZE SAKLAYIN"

14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak Avrupa'dan gelen tepkileri eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında içeride ve dışarıda haddi aşan insafı aşan asıl niyetleri ortaya koyan bazı tepkiler sergileniyor. Eski Türkiye ‘nin bütün aktörleri eski Türkiye’yi özleyen bütün taraflar ittifak halinde, koro halinde, savcılarımıza, hakimlerimize, emniyet görevlilerimize belli merkezlerden idare edilen bir baskıyı uygulamaya çalışıyorlar. Adımlar atıldığı anda AB’ den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun. Neyi biliyorsun. 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler, acaba bu atılan adımın ne olduğunu biliyormusunuz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar ister basın mensubu olsun, ister şu olsun, ister bu olsun gerekli cevabı alacaklardır. Onları bizim bu ülkede egemen duruma getirmemiz mümkün değildir. Böyle bir adımı atarken de acaba AB ne der acaba bizi alır mı? Almaz mı? Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Siz kendi aklınızı kendinize saklayın"

"AVRUPA BİRLİĞİ KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Avrupa Birliği'nin hukukun attığı adıma kendisinde müdahale etme yetkisi aramaması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "AB eğer çok dürüstse, burada Sabancı Grubu'nun kardeşini çıkıp da işyerinde katleden bir Fehriye Erdal’ı bir kapıdan alıp bir kapıdan bırakanlar hukuk adına cevap verebilirler mi? Avrupa’da 7 tane vatandaşımızı öldürenler, basın mensupları dahi yargıya sokulmadılar. TRT dahi sokulmadı. Bunun hesabını bize verebilirler mi? Hala cevabı ortada yok. Ben bir ülkenin başındaki şahısla görüşüyorum. Kendisine dosyaları veriyorum. Türkiye'deki terör örgütüyle ilgili diyor ki 4 bin tane şu anda açtığımız dava var. Netice diyorum, netice yok. Avrupa’nın şu anda en güçlü ülkesi. Almanya’dan bahsediyorum. Peki böyle bir ülke PKK terör örgütü ile alakalı bu dosyalar veriliyor hiçbir netice yok diyorsunuz ama kalkıp benim ülkeme yönelik operasyon yürütmek istiyorsunuz. Kusura bakmayın, AB kalkıp ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili, şu anda güvenlik güçlerimizin attığı adıma hukukun attığı adıma kendisinde müdahale etme yetkisi aramasın, lütfen kendi işine baksın"

"GÜNEYDEKİ ÜLKEYİ ALARAK İHANETLERİNİ TESCİLLEMEYE DEVAM EDECEKLER"

Atılacak her adımın hukuk içinde atılacağını ifade eden Erdoğan, "Şunu herkesin bilmesi lazım, hakim ve savcılarımızın korkutulmasına, sindirilmesine, etki altına alınmasına asla ve asla biz fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Atılacak olan her adım hukuk içinde atılacak. Bütün işleyiş hukuk içinde olacak, karar da inşallah hukuk içinde demokrasi içinde yasalar ve vicdan çerçevesinde verilecek. Normalleşen, normalleşmeye başlayan hukuk sistemi hiçbir masumun ceza almasına, hiçbir suçlunun da elini kolunu sallayarak dolaşmasına müsaade etmeyecektir. Yapılanın yapanın yanına kar kaldığı Türkiye eskide kalmıştır. Olay bir basın özgürlüğü meselesi değildir. Açıkça söylüyorlar, 17 yıl iki gözü görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp 122 kişiyi içeri alanlar bunlardı. O insanların şikayeti üzerine açılmış bir süreç ve bu sürecin şu anda bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler. Zulüm ve ihanet tarihin hiçbir döneminde karşılıksız kalmamıştır. Onlar bağıracaklar, feryat edecekler belki de ağlayacaklar. Onlar da arkalarına güneydeki sevdikleri ülkeyi alarak o belli uluslararası çevreleri, uluslararası medyayı alarak ihanetlerini tescillemeye devam edecekler" dedi.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DİYORLAR ALAKASI YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Basın özgürlüğü diyorlar alakası yok. Biz bunların basın özgürlüğü ifadesinden ne demek istediklerini anlarız. Bize zaman zaman gelirler. Uluslararası camiadan da gelirler. Bir ay kadar önce de geldiler. Dediler ki içeride gazeteciler var. Yığınla sayı çıkardılar. Adet kaç biliyor musunuz 7 tane. Bunu açacaklarını bildiğim için ben de Adalet Bakanlığından bütün belgeleri aldırdım. 7 kişinin suçları bekçi öldürmekten tutun, polis öldürmeye varıncaya kadar ellerinde silah bulundurmaya kadar her şeyi önlerine koydum. Şimdi ne diyorsunuz? Cevap yok. İşte bunların avukatlığına soyunuyorsunuz. İlginçtir, bunların davalarının yeniden açılmasını istiyorlar. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye. Burada adalet egemen olacaktır" ifadelerini kullandı.
Bahar DEMİREL / ANKARA, (DHA)

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:36

İLGİLİ HABERLER