Gündem
  • 21.5.2015 22:15

Erdoğan’dan CHP’nin projesine EŞEKLİ yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da 710 milyon TL değerindeki 60 eserin toplu açılışını yaptı.

Adıyaman hükümet meydanı’nda toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da binlerce kişiye hitap etti. İlk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik balkonundan vatandaşları selamladı.

Hükümet Meydanı’nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşliğin, dostluğun, gönüllerin şehri Adıyaman’ın tüm ilçelerindeki mahallelerindeki, köylerindeki kardeşlerime sevgilerimi iletiyorum. 10 Ağustos seçimlerinde Adıyaman tüm ilçeleriyle destan yazdı. Adıyaman genelindeki destek oranı hamdolsun yüzde 70’e yaklaştı. Tüm Adıyamanlılara şükranlarımı sunuyorum. Nisisibi Köprüsü bir harika. Adıyaman’a bu yakışır. Ülkemizin 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü Adıyaman’a yakışır. Bu köprü bölgenin ulaşım ve ticaret güzergahlarında ciddi değişimlere neden olacak. Nissibi Köprüyle birlikte 482 milyonu kamu olmak üzere toplam 710 milyonluk eser ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz” dedi.

MERKEZ PARTİ KURACAKLARMIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sunumunu yaptığı Merkez Türkiye Projesi’ne ilişkin, ‘’Merkez şehir kuracaklarmış. Diyorum ya, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman’daki toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’Yüzyılın Projesi’’ diye nitelediği Merkez Türkiye Projesi ile ilgili, ‘’Şimdi baktım yeni bir şeyler daha söyleniyor. Merkez şehir kuracaklarmış. Diyorum ya, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte Nisibi Köprüsü, bu kadar. İşte Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Biz eserlerle konuşuyoruz lafla peynir gemisi yürümüyor’’ diye konuştu.

“BİZİ EGEMEN GÜÇLER DEĞİL, MİLLET GETİRDİ”

“Bazıları YSK’ya müracaat edip ‘Cumhurbaşkanları meydanlara çıkmasın’ diyorlar. Yapılan yatırımları anlatmak benim hakkım değil mi?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanına susma yasağını ne zaman koymaya başladınız. Yüksek Seçim Kurulu’na CHP, MHP, HDP müracaat ettiler, reddedildiler. Bütün bunlara rağmen biz milletimizle beraberiz. Bizi bu makama egemen güçler değil, millet getirdi, millet. Diyor ki Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Ben şu anda her partiye eşit mesafedeyim. Ama gönlümde benimde aslan yatıyor. Ama ben tarafım, nasıl tarafım? Milletin tarafındayım, milletimin tarafındayım. Eğer milletime bir şey olursa ben bunu anlatmaya mecburum. Nasıl aldatıyorlar.

Dağdaki terör örgütü tehditler savuruyor. Van’da musluklardan kan akıttılar. Baktılar ki yanlış yaptılar hemen değiştirdiler. Fakat bunların musluklarından suda akmıyor. Van’da su da akmıyordu, belediye yapması gerekirken DSİ vasıtasıyla Van’ın su sorununu hallettik. Bunların benim Kürt kardeşlerim adına yaptıkları ve yapacakları bir şey yok. Bunlar sadece tehdit eder. Ben diyorum ki 7 Haziran’da sandıkta bunlara cevap vereceği gün olmalıdır. Biz demokrasiye inanmışız. Demokrasi tehditle olmaz, demokrasi milli iradeyle olur” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BİR DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM YAŞIYOR”

Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ayaklar altına aldıklarını belirten Erdoğan, “Türkiye bir değişim dönüşüm yaşıyor. Biz gelmeden önce bu ülkede red, inkar politikaları, asimilasyon vardı. Ben partimi kurarken buraları dolaştığımda kanaat önderleri bize ‘sadece şu olağan üstü hali kaldırın, biz sizden bir şey istemiyoruz’ dediler. Abdullah Bey ile birlikte 1 ayı bulmadan bunu hallettik. Anneler evlatlarıyla Kürtçe konuşamıyordu, şimdi konuşuyor. Televizyonlar yayınlayamıyordu, şimdi yayınlıyor. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ayaklar altına aldık. Ben Kürt vatandaşıma, Kürt kardeşim dedim. Çünkü yaradılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz da onun için. Şimdi çıkmışlar ‘biz bu Diyanet’i kaldıracağız’ diyorlar. Din Derslerini yasaklayacağız diyor.

Bu arada Güneydoğu illerinde Diyanet İşleri Başkanlığının çıkardığı Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealini gösterdim. Beyefendi rahatsız oldu. Buna sorsan Kur’an-ı Kerim Arapça mıdır? Kürtçe midir diye sorsan bilmez; Kürtçe der. Şuan 10 bin Kur’an-ı Kerim meali gönderildi. Ermenice meal basılıyor, onlarda gönderilecek” şeklinde konuştu.

Paralel yapılanmayla ilgili de konuşan Erdoğan, “Paralel devlet kendisinize gelin kendinize. Siz kendinize gelmezseniz, biz kendinize getirmeye mecburuz. Siz bu milleti böldünüz, parçaladınız. Siz bölücü terör örgütüyle bal kaymak oldunuz. Niye? Menfaatleri neyi gerektiriyorsa, onlar için amaca ulaşmak için her yol meşrudur. İnşallah onlarda istediklerini alamayacaklar” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplu açılış kurdelesi kesildi. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Feridun Bilgin, Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

AHMET ARSLANTAŞ - CİHAN KİZİR - MEHMET ALİ DAĞ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:18

İLGİLİ HABERLER