Gündem
  • 27.5.2015 16:52

Erdoğan'dan flaş DARBE açıklaması

Uşak’taki toplu açılış töreninde konuşanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünün 27 Mayıs darbesinin yıldönümü olduğunu ifade ederek, “27 Mayıs 1960 darbesi, tarihimize kara bir gün olarak yazıldı” dedi. Milletin desteğiyle iktidara gelen Adnan Menderes’in dar ağacına gönderildiğini hatırlatarak, “Ne zaman bu milletin evlatları iktidara geldiyse sonları darbe oldu. Menderes’in akıbeti siyasetçilerin üzerinde demokrasinin kılıcı gibi dursun istiyorlardı” diye konuştu.

CHP’nin 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmedemediğini anlatan Cumhurbaşkanı, “Yassıada tutanaklarına baktığınızda Menderes’in asılmasını isteyen kişinin İnönü olduğunu görüyoruz” dedi.

DOĞAN MEDYA GRUBUNU ELEŞTİRDİ

Tıpkı o zaman olduğu gibi bugün de darbe heveslilerinin olduğunu söyleyen Erdoğan, Doğan Medya Grubunu hedef alarak, “Bugün de bazıları çıkıp resmimi koyuyor, altına da ne diyor, ‘Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu’. Sonra sosyal medyadan bunu çekip alıyor, sonra ‘biz onu demedik, onu demek istemedik’ diyorlar. Dürüst olun dürüst” ifadelerini kullandı.

“Elinizdeki yazılı ve görsel medya ile siz neyi ürküteceğinizi sanıyorsunuz?” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sonları Menderes gibi olacak” diyen savcıya ve kendisini hedef New York Times’a yüklendi. Erdoğan, “New York Times’ın Türkiye haberleri hep provokasyon kokar. Bunlar Türk milletinin asil duruşunu bilmiyorlar. Şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar. Vesayetin tetikçileri. Sizlerin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar”diye konuştu.

"MEKKE’YE GİTSEYDİN YA"

Paralel yapıyla mücadelenin sürdüğünü anlatan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olmadan önce bir sözüm vardı: ‘İnlerine gireceğiz’ demiştik. İnlerine girdikçe abileri mabileri yurtdışına kaçıyor. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Fethullah Gülen’e de seslenen Cumhurbaşkanı, “1999’da Amerika’ya kaçtın gittin. Mekke’ye gitseydin ya. Medine’ye gitseydin ya. Hani sen hocaefendiydin. Orada ne işin var?” dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER