Gündem
  • 25.5.2015 16:11

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu’nu terletecek soru

İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumuna katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında tüm dünyaya IŞİD uyarısında bulunarak, "DEAŞ şu anda bu petrol kuyularından elde ettiği imkanlarla silahları elde edip sonra insan kıyımını sürdürüyor. DEAŞ tehdidinin dünyaya verdiği en büyük ders Ortadoğu’daki sorunların bölgesel değil küresel sorunlar olduğudur. Bu meselelerde sadece sınırlarımızın güvenliği ve enerji güvenliği değil, küresel huzur anlamında da inisiyatif alınmalıdır. Bölgede yaşanan trajediyi görmek için acilen tedbir almalıyız. Daha fazla geç kalırsak telafisi uzun yıllar sürece çetrefilli bir sorunla mücadele etmek zorunda kalabiliriz" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’taki enerji kaynaklarının kullanımı konusunda da bir kez daha net mesajlar veren Erdoğan, "KKTC’nin ve adanın enerji kaynakları ile ilgili politikalarımızdan taviz vermemiz söz konusu değildir. Bölgede çıkarılacak herhangi bir kaynağın tüm ada halkının olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Oradan çıkacak kaynağın uluslararası piyasalara ulaştırılmasında kilit ülke Türkiye’dir. Kıbrıs’ta da aynı Irak’ta olduğu gibi iki taraf arasında anlaşma sağlanırsa bundan en fazla memnun olacak yine bizleriz" dedi.

HEDEFİNDE ’MERKEZ TÜRKİYE’ PROJESİ VARDI

Cumhurbaşkanı, daha sonra ise Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen Büyük Esnaf Buluşmasına katıldı. Esnafa hitap eden Erdoğan, burada bir de müjde verdi. Salonda gördüğü “Verin plakayı, bırakalım sigarayı” pankartına değinen Cumhurbaşkanı, "Doğru söyleyin, sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben biliyorsunuz Yeşilaycıyım. Ve sizden bu konuda bu sözü aldıktan sonra ben şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı’ma diyorum ki, ’hadi bakalım bununla ilgili olarak adımı da siz atacaksınız’. Hayırlı olsun. Sigarayı da bırakıyoruz ha" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÇELİŞKİSİ

’Merkez Türkiye’ projesi üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Çıkmış ne diyor: ’Merkez ülke projesi’. Ne varmış bu projede? Diyor ki ’20 sene sonra işsizliği yüzde 5’e indireceğim’. Öbür taraftan ne diyor? ’Bana 4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım’ diyor. Akşam başka, sabah başka. Hangisi doğru ? Dürüst olacaksın dürüst. Bu millet yalanı affetmez" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:14

İLGİLİ HABERLER