Gündem
  • 27.4.2015 16:36

Erdoğan'dan paralel yapı ve KKTC'ye sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Paralel örgütün içerisinde yer alanların, hepsinin A'dan Z'ye tabii ki bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rastgele bir ülke değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e gitmeden yaptığı açıklamaların hedefinde 'paralel yapı' ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı vardı. Erdoğan Akıncı'yı kastederek "Ağzından çıkanı kulağı duyması lazım. Onların baktığı açıdan Kıbrıs'a bakamayız. KKTC yavru vatandır. Bir ananın yavruya bakması aynı şekilde devam edecektir. Dikkatli olması lazım" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "PARALEL TAHLİYELERİNE" SERT CEVAP
 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Paralel örgütün içerisinde yer alanların, hepsinin A'dan Z'ye tabii ki bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rastgele bir ülke değil" dedi.

Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah'ın davetine icabetle, 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde Kuveyt'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Paralel yapıyla ilgili olarak hafta sonu bazı tahliye kararları çıktı. Bugün tahliye kararlarında ısrar edilmesi yönünde bir karar daha alındı. Kararları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle burada yetki kullanımı açısından şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gaspı yapan bir yargı mercii var. Bir defa şu anda HSYK'nın saat 14.00'da başlattığı toplantı bana göre geç kalmış bir toplantı. Bunlar ta 23 Nisan tatil günü, tatil gününde bunu başlattılar ve ardından Cumartesi Pazar bu tatil gününde bunu sürdürdüler. Çok daha ilginci gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hakim ve oda kilitli. 'Kimse bu odayı açmayacak' derecede de bu işi anlaşılmayacak şekilde bir hakim veya iki hakim.

Bu Türkiye'de ilişkilerin nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok çok tehlikeli, çok çok sıkıntılı bir süreç. Nitekim şu anda gönderilen başmüfettişlerin rapor olarak hazırladıkları raporu biliyoruz. Öyle zannediyorum ki HSYK da bu raporlar nezdinde kararını verecektir. Dolayısıyla bu karar verilmeden benim herhangi bir açıklama yapmam doğru olmaz" karşılığını verdi.

"ADALET SARAYI'NA MİLLETVEKİLLERİNİN SOKULMASI YANLIŞ"
Bazı milletvekillerinin İstanbul'da Adalet Sarayı'na gittiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasanın 138. Maddesini hatırlatarak, "138. Madde'de yargı esnasında ister milletvekili olun, ne olursanız olun, yargıyı baskı atına alamazsınız. Bunlar oraya geliyorlar ve Adalet Sarayı'na giriyorlar.
Adalet Sarayı'na bu milletvekillerinin sokulması yanlış bir olay, onlar yanlış olduğu kadar avukatların belli saatten sonra oraya girmek suretiyle onların da orada bir baskı oluşturma gayretleri, onlar da ayrı bir sorun. Yani bunların hukukla alakası yok, tamamen hukuk dışı ve Pensilvanya'dan aldıkları talimatla orada yapılmış olan dualarla vesairelerle bir yönlendirme söz konusu" dedi.

"PARALEL ÖRGÜT BEDELİNİ ÖDEYECEK"
"Temenni ederim ki bugün HSYK'nın alacağı kararla ideal netice yakalanmış olur" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tahliye kararıyla bir taraftan sosyal medyada bir algı operasyonu sürdürülmesi, bu algı operasyonuyla dikkat edilirse arşiv resimleriyle adeta sanki cezaevinden çıkmışlar, artık dışarıdalar gibi bir şeyi orada yayınlamak, bunları göstermek, gerçekten bunlar çok çok çirkin, nasıl bir örgüt çalışması olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Şimdi bu örgütün içerisinde yer alanların, hepsinin A'dan Z'ye tabii ki bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rastgele bir ülke değil. Bu ülkede artık demokrasi egemen olacak, hukuk, adalet yerini bulacak. Öyle isteyenin istediği gibi adaleti tanzim etme, şekillendirme yetkisi de hakkı da yoktur. Daha da ileri gitmek istemiyorum, daha farklı şeyler anlatmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.  

SİNAN USLU - TÜRKER BEKTAŞ

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:48

İLGİLİ HABERLER