Gündem
  • 3.12.2015 13:22

Erdoğan'dan Putin'e sert cevap

Erdoğan "Eğer Rusya Türkiye DEAŞ'ten petrol alıyor iddiaları için 'Eğer ispat edemez ise Putin de o makamda durmasın' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasında o bölümler...

"Türkiye olarak nasıl Balkanlara, Kafkaslara, Akdeniz havzasına, Irak'a bigane kalmamız söz konusu olamaz ise Suriye'de yaşananları da kesinlikle yok sayamayız. İşte onun için diyorum Rusya, Suriye'de ne arıyor? Onun için diyorum efendim neymiş; 'Birleşmiş Milletler'in kendilerine verdiği böyle bir yetki var'. Neymiş o yetki; 'Eğer o ülkenin yönetimi davet ederse gidilirmiş'. Oraya gitmek mecburiyetinde değilsiniz, 380 bin insanı öldüren katil Esed'in davetine icabet etmek mecburiyetinde değilsiniz. O gayri meşru bir yönetimdir, meşru değildir bunu görmek durumundasınız, bunu ben sayın Putin'in kendisiyle çok konuştum."

Esed yönetimi ülkenin yüzde 14'üne hakim. Bizim için Suriyetdeki meşru muhatap Suriye rejimi değil Suriye halkıdır. Onları temsil eden de ılımlı muhaliflerdir.

DEAŞ rejimden beslenmektedir. Rusya'da son zamanlarda  bir moda var "Türkiye DEAŞ'tan petrol alıyor." iddiası. Buna kendilerini de inandırıyorlar.

Türkiye'nin DEAŞ'ten petrol aldığı iddasını ispat etmek zorundadır.

Bizim petrol aldığımız yerler bellidir.

"PUTİN İSPAT EDEMEZ İSE O MAKAMDA DURMASIN"

Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, o bu işin çok da ahlaki olmayan bir yanıdır ki bunu daha önce İran televizyonları yaptı. İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, dedim ki 'bak siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz, eğer bu böyle devam ederse bunun karşısı çok ağır olur, bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz'. On gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar. Niye? Çünkü iftira, yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor"

Aynı şeyi İran da yaptı. Bu böyle devam ederse bunun bedelini İran olarak ağır ödersiniz dedim. Sonra sitelerinden kaldırdılar.

Bu iddiayı belgelerle ispat etsin ben bu makamda durmam ama tersi de var ispat edemez ise kendisi o makamda durabilecek mi. Putin de o makamı terk etsin

Biz Suriye'deki halkla aynı coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz. Yarın herşey sona erdiğinde oradaki kardeşlerimizin karşısına alnımız ak çıkacağız.

SOKULU MEHMET PAŞA GÖNDERMESİ

Suriye ile ilgili görüş farklılığımız olan  ülkelere karşı özel bir husumetimiz yoktur. Bununla birlikte egemenlik  haklarımızla ilgili hassasiyetimizden en küçük bir taviz vermemizi de kimse  bizden beklemesin. Bu millet aç kalır, açıkta kalır ama asla istiklalinden  vazgeçmez. Sokullu Mehmet Paşa, İnebahtı Savaşı ile ilgili, 'Biz Kıbrıs'ı almakla sizin kolunuzu kestik, sizse İnebahtı'nda bizim sakalımızı traş ettiniz' diyor.  Kesilen kol yerine gelmez ama kesilen sakal daha gür olarak yeniden çıkar. Türkiye, bugün de kendisine dost olanlara kazandıran, husumet besleyenlere  kaybettiren bir konumdadır."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:23

İLGİLİ HABERLER