Gündem
  • 5.5.2016 21:15

Erdoğan'dan şaşkına çeviren Davutoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongre kararını açıklamaya hazırlandığı saatlerde AK Partili milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Erdoğan milletvekillerine "Kongreye gidelim, aday olmayacağım" önerisinin Davutoğlu'ndan geldiğini söyledi. Kaynaklar Erdoğan'ın "Uzaması sıkıntı yaratırdı" dediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce başlattığı Meclis komisyonlarının AK Partili üyeleriyle kahvaltılı buluşmayı üç komisyonla sürdürdü. Meclis İnsan Hakları, Çevre ve Bayındırlık ile Dilekçe Komisyonu'nun üyeleriyle bir araya geldi.Cumhurbaşkanlığı kaynakları çarşamba günü Erdoğan'ın milletvekilleriyle görüşeceğine ilişkin bir program olmadığını açıkladığı halde, CumhurbaşkanıBaşbakan Ahmet Davutoğlu'nun MYK toplantısına hazırlandığı saatlerde buluşmayı gerçekleştirdi.

Al Jazeera'nin toplantıya katılan isimlerden elde ettiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerine Davutoğlu ile yaptığı ve 1 saat 40 dakika süren görüşme hakkında bilgi verdi.

"Kongreye gidelim, ben de aday olmayayım" önerisini Davutoğlu'nun yaptığını belirten Erdoğan'ın milletvekillerine, "Böyle olması daha iyi oldu. Uzaması sıkıntı yaratırdı. Nasıl olsa olacaktı" dediği belirtildi.

Erdoğan'ın AK Parti'nin kurumsal bir yapı olduğuna dikkat çektiğini söyleyen kaynaklar, "Cumhurbaşkanı, biz nasıl devrettiysek, Sayın Davutoğlu da bir başka arkadaşımıza devreder dedi" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER