Gündem
  • 11.2.2016 16:09

Erdoğan’ın evini 7/24 izlemişler

Selam Tevhid kumpası soruşturması çerçevesinde dün gerçekleştirilen yeni dalga operasyonda 26 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında merkez valisi ve üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu şüphelilerden 10’u gözaltına alındı.
 
SORUŞTURMA KILIFI
 
Şüphelilerin, Selam Tevhid kumpasının Ankara ayağında görev aldıkları ve dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı soruşturma kılıfı ile takibe aldıkları öğrenildi. Dünkü operasyon İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından bizzat yürütüldü.
 
Başsavcılığın tespitlerine göre; Erdoğan’ı takip için kılıf olarak kullanılan soruşturma, 7 Şubat krizinden sonra MOSSAD’dan gelen ihbar ile Ankara TEM Şube bünyesinde başlatıldı. İhbarla başlatılan soruşturma kapsamında Erdoğan’ın ev sahibi Faruk Koca da dosyaya dahil edilip, Keçiören’deki Erdoğan ailesine ait konut 7-24 izlemeye alındı. Hakan Fidan da hedef isimler arasındaydı ve sıklıkla gidip geldiği birkaç adres FETÖ’cü polisler tarafından izlenip, dinlendi. 17-25 Aralık sonrasında dosya incelendiğinde soruşturmanın; Erdoğan ve Fidan’ı terörle irtibatlandırmaya yönelik kumpas amaçlı yürütüldüğü fakat hiçbir delil elde edilemediği ortaya çıktı.
 
VALİ’YE GÖZALTI
 
Dün gerçekleştirilen operasyonda, aralarında merkez valisi Ahmet Pek, Emniyet Müdürleri Cihan-gir Çelik, Erol Demirhan, Hami Güney, Hamza Tosun, Lokman Kırcalı ve Oktay Bulduk gibi polis müdürlerinin evlerine gidildi. Pek’in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan bazı şüphelilerin başka dosyalardan da arandıkları ve kaçak durumda oldukları ortaya çıktı.
 
FETÖ’ye üyelik suçlaması
 
“FETÖ/PYD Terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği” ile “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetini terörle ilişkilendirip görevini yapamaz hale getirmek” suçlaması gözaltına alınan şüpheliler, FETÖ örgütünün Selam kumpası çerçevesinde gerçekleştirmeyi planladığı büyük gözaltı dalgasının Ankara ayağını olgunlaştırmaya çalıştıkları bu sebeple Erdoğan’ın evini takibe aldıkları, MİT Müsteşarı Fidan’ı izledikleri ve soruşturma kılıfında terörle irtibatlandırmayı hedefledikleri anlaşıldı.
 
BUGÜN

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER