Gündem
  • 7.11.2013 14:34

Erdoğan'ın 'öğrenci evi' pilavı daha çok su götürür!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Tesisi'nin açılışında öğrenci evi tartışmalarına ilişkin soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, tartışmaları 'zırva' olarak yorumladı. Öğrenci evi tartışmasının başörtüsü ve türban tartışmalarının sona ermesinin ardından gündeme getirildiğine dikkati çeken Başkan Akaydın, "18 yaşına gelmiş reşit bir kızın, üniversite öğrencisinin evinde kiminle kaldığından sana ne kardeşim? Seni alakadar eder mi? Sen ahlak polisi, din polisi misin? Son derece büyük bir zırva, skandal, fiyasko. Avrupa'da herhalde buna kahkahalarla güler insanlar" dedi.

İSTERSE EVLENİR, İSTERSE EVLENMEZ

Yaklaşık 40 yıl önce tıp öğrenciliği döneminde kendisinin Almanya'da kız ve erkek öğrencilerin karışık olduğu bir yurtta kaldığını anlatan Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Benim kaldığım yurdun bitişiğinde kız öğrenci kalıyordu. Sen ne karışıyorsun yahu öğrencinin özel hayatına, 18 yaşına gelmiş. İsterse evlenir, isterse evlenmez. Hüseyin Çelik gibi bir adam tartışıyor bunu. Hüseyin Çelik, 'imam nikahlı ikinci eşimle yaşayabilirim' diyor. Türk Medeni Yasası'nda nedir bunun adı? Var mı Medeni Yasa'ya göre imam nikahlı birden fazla eşle yaşamak? Sen bu ahlaksızlığı yapıyorsun ondan sonra kalkıp bunu eleştiriyorsun basının önünde. Türk Medeni Yasaları'na göre birden fazla hanımla yaşıyor olmanın adı, zina. Zinayı suç olmaktan çıkardılar tabi. Bundan 2-3 sene önce onun eşi şikayet etseydi zina suçundan hapse girerdi adam. Böyle bir şey var mı? Bunun hepsi özel yaşama müdahale."

TEHLİKELİ TARTIŞMALAR

Yaşanan tartışmanın çok tehlikeli olduğunun altını çizen Başkan Akaydın, "O kadar tehlikeli ki sen o kız çocuklarını potansiyel fahişe ilan ediyorsun. Kalkmış bazı valiler ve İçişleri Bakanı da buna kılıf takmaya çalışıyorlar. Yok efendim buralarda fuhuş yapılıyor da, teröre bilmem ne falan, bu ayıba bir de kılıf takmaya çalışıyorlar. Sana ne? 18 yaşına gelmiş bir erkeğin ya da kızın özel yaşamından sana ne? Böyle bir şey olur mu?" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:36

İLGİLİ HABERLER