Gündem
  • 2.10.2006 09:33

ERDOĞAN'IN ROBERT DE NİRO'LU İFTARI!..

Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün’ün verdiği iftarda Başbakan Erdoğan’la bir araya gelen Oscar’lı aktör Robert De Niro, "Başbakanınız enerjik bir adam, etkileyici bir stili var" dedi. De Niro, Erdoğan ve kızı Sümeyye ile uzun uzun sohbet etti.

ABD Başkanı George W. Bush ile bugün görüşecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’daki ilk iftarda ünlü aktör Robert De Niro ile birlikteydi.

Atlantic Records plak şirketi kurucusu Ahmet Ertegün’ün önceki gün New York’taki Carlyle Oteli’nde verdiği iftara Başbakan Erdoğan, Oscar ödüllü De Niro’yla uzun uzun sohbet ederek, kendisini Türkiye’ye davet etti.

TÜRKİYE’YE GELİRİM

Robert de Niro’nun 8 yıl önce Türkiye’ye geldiğini söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan "Gelin şimdi görün. Memleketimiz çok gelişti, tanımakta zorlanacaksınız" dedi. De Niro daha sonra sorularımız üzerine "Başbakanınız enerjik bir adam, etkileyici bir stili var. Türkiye’yi tekrar ziyaret etmek isterim. Eğer uygun bir senaryo hazırlanırsa Türkiye’de çekilecek bir film kadrosuna da katılabilirim" yanıtını verdi. Aktörün eşi Grace Hightower da, "Enfes bir ülkeniz var. Fırsat çıkarsa gitmek isterim" diye konuştu.

ÜNLÜ KONUKLAR

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül’ün davetli olduğu iftar yemeğine, plak kralı Ertegün’ün Amerikalı yakın dostları da katıldılar. 74 konuğun yer aldığı sofrada dünyanın en büyük bankacılık ve finansman kurululuşlarından Citicorp’un eski CEO’su Stanfford Weill, New York Daily News ve US News and World Report dergisi sahibi Mort Zuckerman, Dünya Bankası eski başkanı James Wolfensohn, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, karaciğer naklinde ünü bilinen Prof. Dr. Şükrü Emre de bulundu. İzlanda gezisinden dönen New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani yemeğin sonuna yetişebildi. 
 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:50

İLGİLİ HABERLER