Gündem
  • 26.11.2014 02:53

Erdoğan'ın sözleri çileden çıkardı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın kadın erkek fıtratıyla ilgili açıklaması dünyanın yazılı ve görsel medyasında da geniş yankı buldu. Yorumlar şöyle:

BBC (İngiltere) Erdoğan’ın yorumları genellikle dindar destekçilerinin desteğini almayı amaçlıyor, fakat liberal seçmeni ise kızdırıyor. Bu ay başında da Amerika’yı Kolomb değil, 1178’de Müslümanlar’ın keşfettiği iddiasında bulunmuştu. Erdoğan otoriter eğilimleri olmakla suçlanıyor ancak hâlâ popüler.

Guardian Gazetesi İnternet Sitesi (İngiltere)
(En çok okunan haberler listesinde 1’inci sırada yer alan haberde) Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kadınların erkeklerle eşit olmadığını söylediği konuşmasında feministleri de anneliği reddetmekle suçladı.

Corriere della Sera Gazetesi (İtalya)
(‘Erdoğan’ın kadınlar üzerine delice düşünceleri’ başlıklı yorum yazısında) Erdoğan kadınları aşağıladı. Avrupa sessiz, tepki göstermiyor.

New York Times Gazetesi (ABD)
Kadın hakları aktivistleri sosyal medyada Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına tepki gösterdi. KADER üyesi Fatma Aytaç Twitter’da yaptığı açıklamada, ‘Cumhurbaşkanı Anayasa’yı ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına aldı’ dedi. İnsan hakları ve cinsiyet eşitliği aktivisti Özlem Dalkıran ise ‘Kadınları eve kapamak için iş yasasını değiştirme konusunda girişim var, Erdoğan’ın sürekli tehditlerinin farkındayız. Ama unuttuğu şey; Türkiye’deki kadın hakları hareketi çok güçlüdür, bu provokatif açıklamalar bizi daha da güçlendiriyor’ yorumunda bulundu.

Washington Post Gazetesi (ABD)
Bu, Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz hafta Amerika’yı Müslümanların keşfettiği açıklamasının ardından son kışkırtıcı açıklamaydı.

Die Welt Gazetesi (Almanya)
Erdoğan kadın hakları konferansında konuştu ama Türk Cumhurbaşkanı kadınları görevleri hakkında konuşmayı tercih etti. Örneğin çocuk yapmak gibi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:04

İLGİLİ HABERLER