Gündem
  • 15.12.2018 15:19

Erkeklere vaaz veren kadından şaka gibi açıklama

Tekirdağ'da bir camide başına topladığı onlarca erkeğin ortasında, vaaz (Camide dini konunun anlatılmasına vaaz denir)  veren kadın vaizden açıklama geldi. Vaize yaptığı açıklamada, şecaat arz ederken sirkatin söyledi., " Vaaz değil seminer verdim. Yer bulamayınca da camide verdim. Hem de bilgisayar ve slayt eşliğinde yaptım"
Vaize hanım bir de üstüne bu işi yeni yapmadığını 2011 yılında yaptığını belirterek, o günden bu yana düzenli yaptığını ima etti.
Yayınladığı tekzibinde 50 erkeğin ortasında tek başına olmasına değinmeyen kadın vaize, o halini tenkit edenleri dinden anlamayan cahil ilan etti.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

İŞTE O TEKZİBİ

TEKZİB
"Kadın Müftü Yardımcıları, erkek cemaate camide vaaza başladı." başlığıyla ve benim fotoğrafım kullanılarak verilen haber gerçeği yansıtmamaktadır. 2011 yılında Tekirdağ Müftülüğünde Vaiz iken, aylık personel toplantısında din görevlilerimize, koordinatörlüğünü yürütmüş olduğum Aile Bürosunun tanıtım seminerini vermiştim. Mekan sıkıntısından dolayı personel toplantılarımız, sabah saatlerinde camide yapılmaktaydı. Fotoğrafa dikkatli bakıldığında, bilgisayar ve slayt eşliğinde sunum yaptığım görülecektir.

Çirkin haberlerin ve yorumların tek sebebi, bazı yapıların, devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın itibarını zedelemek suretiyle kendilerine alan açarak milletimizi din istismarına elverişli hale getirme teşebbüsleridir.

Hiçbir bilgilerinin olmadığı konuda ahkam kesen, İslam ahlakıyla zayıf bir bağı dahi olmayan bu kişilere sahih dini bilgiyi ulaştırmak da yine bizim vazifemizdir.

Gülsüm Soydan
İstanbul / Ataşehir Müftülüğü Vaizi

Diyanetin vaizesi, aile seminerini niçin kadınlara anlatmak yerine erkeklere anlattığını izah etmemiş. Tıpkı Allahü teala'nın ibadethanesini sinema salonuna çevirdiğini anlatmadığı gibi..
Vaize hanım sözlerinin sonunu ; "Hiçbir bilgilerinin olmadığı konuda ahkam kesen, İslam ahlakıyla zayıf bir bağı dahi olmayan bu kişilere sahih dini bilgiyi ulaştırmak da yine bizim vazifemizdir."

VAİZEYE DERSİMİZDİR

Bizi cahillikle suçlayan bu hanıma kadınlarla erkeklerin birarada olmasıyla ilgili hadis-i şerifleri gösterelim. Belki tövbe eder de bir daha yapmaz..

Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Ey kadınlar, mahreminiz olan erkeklerle konuşunuz, namahremle konuşmayınız!) [İ.Sa’id]

İmam-ı Rabbani hazretleri, (Eşin, dostun gönüllerini yapmak için, kendini günaha sokmak ve âhiretin sonsuz azaplarına atılmak, aklı olanın yapacağı iş değildir) buyuruyor.
Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Bir kimse kötü insanların kızacakları şeyde Allahü teâlânın rızasını ararsa, Allahü teâlâ onu, insanlardan geleceklerden korur. Eğer, Allahü teâlânın kızacağı şeyde, insanların rızasını ararsa, Allahü teâlâ onun işini insanlara bırakır.) [Tirmizi]

(Bir erkekle bir kadın yalnız kalınca, aralarına şeytan girer. Yabancı bir kadınla sıkışık durmak, üstü pis bir hınzırla sıkışık durmaktan daha kötüdür.) [Taberani]

(Kadın avrettir ve dışarı çıkınca şeytan onu gözetler.) [İbni Hibban]

(Allah’a ve ahiret gününe inanan bir kadının, yanında babası veya oğlu veya kocası veya erkek kardeşi veya bir mahremi olmadan üç günlük ve daha fazla bir yola, gitmesi helal olmaz.) [Buhari, Müslim]

Genç kadın, yabancı erkeğe selam veremez ve aksıran erkeğe bir şey söylemez ve kendine söylenince de cevap vermez. (Hamevi Eşbah şerhi)

Kadınların seslerini erkeklere duyurması haramdır. (Tezkiye-i ehli beyt)

HABERVİTRİNİ ÖZEL

 

Güncellenme Tarihi : 15.12.2018 15:28

İLGİLİ HABERLER